Top udalosti týždňa: Svetom otriasli dôležité stretnutia a zatúlaná raketa. Na Slovensku sa spomínalo aj protestovalo

ta3 tasr čtk
20.11.2022 17:20

Začiatkom týždňa sa v Ankare stretli zástupcovia USA a Ruska, na Bali rokovali lídri G20 aj čínsky prezident a šéf Bieleho domu. Poľsko zasiahla zatúlaná raketa, ktorá zalarmovala členské štáty NATO. Slovenskí lekári ani vláda nechcú ustúpiť zo svojich požiadaviek. V Katare sa začali MS vo futbale. Stretnutia, spomienky aj stalkovanie, aj taký bol, už mrazivý, novembrový týždeň.

Top udalosti týždňa: Svetom otriasli dôležité stretnutia a zatúlaná raketa. Na Slovensku sa spomínalo aj protestovalo
TASR/AP

Primátorská dráma 

V stredu 16. novembra zadržala NAKA v rámci protikorupčnej akcie Development dosluhujúceho starostu bratislavskej mestskej časti Nové Mesto Rudolfa Kusého. Následne bolo vznesené obvinenie "pre obzvlášť závažný zločin prijímania úplatku podľa Trestného zákona," ako informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru.  V reakcii na obvinenie sa Kusý vzdal svojej funkcie.

V sobotu 20. novembra rozhodla sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku o tom, že bývalý starosta bratislavského Nového Mesta  bude stíhaný na slobode. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry podal proti tomuto rozhodnutiu sťažnosť a žiada vzatie obvineného do kolúznej väzby. 

Stalker slovenských celebrít 

Vyšetrovateľ bratislavskej krajskej kriminálky vzniesol v pondelok 14. novembra obvinenie z trestného činu nebezpečného prenasledovania 29-ročnému Martinovi B. z okresu Považská Bystrica. Ten mal v Bratislave prenasledovať viaceré známe osobnosti. Vo štvrtok 17. novembra súd vyniesol rozsudok - stalker z Bratislavy ide do vyšetrovacej väzby. Obvinený Martin svoju vinu však poprel.

Majstrovstvá bohatých 

V nedeľu 20. novembra začali v poradí 22. majstrovstvá sveta vo futbale. Prebiehajú v Katare, zúčastní sa ich 32 tímov a hrať sa bude na ôsmich štadiónoch. Jedna z najväčších športových udalostí planéty vyvrcholí finálovým zápasom 18. decembra. Výber hosťovskej krajiny ako aj prípravu na samotný šampionát sprevádzalo množstvo kuriozít, preto sa už teraz tieto majstrovstvá označujú na najkontroverznejšie vôbec. Jednou z nie najpríjemnejších noviniek je napríklad aj to, že FIFA zakázala predaj alkoholického piva pred katarskými štadiónmi. Toto oznámenie, ktoré prišlo tesne pred začiatkom turnaja konkretizuje, že k dispozícii bude iba nealkoholické pivo.

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok