Moderné arény aj konštrukcia z kontajnerov. Štadióny, na ktorých sa budú hrať MS vo futbale

ta3/Milan Špak
12.11.2022 00:00

Majstrovstvá sveta vo futbale, ktoré organizuje Katar, sa nezadržateľne blížia. Turnaj štartuje už 20. novembra. O titul svetového šampióna na záverečnom turnaji zabojuje 32 tímov. Oči športových fanúšikov z celého sveta sa budú takmer mesiac upierať na osem katarských štadiónov. Prinášame vám ich prehľad.

Moderné arény aj konštrukcia z kontajnerov. Štadióny, na ktorých sa budú hrať MS vo futbale
Profimedia

Osem štadiónov je pre potreby majstrovstiev sveta nevídane nízky počet. Pre porovnanie, majstrovstvá sveta v roku 2018 v Rusku aj v roku 2014 v Brazílii sa hrali na dvanástich štadiónoch. Taktiež je nezvyčajné aj to, že štadióny sa nachádzajú blízko pri sebe. Všetky sú vo vzdialenosti do 35 kilometrov od centra hlavného mesta Doha.

Štadióny sú prepojené systémom metra a električiek, vďaka čomu bude možné sledovať viac ako jeden zápas v ten istý deň, píše britský The Telegraph. Športoviská v Katare zaujali taktiež svojím dizajnom. Jeden zo štadiónov je vyrobený z prepravných kontajnerov, zatiaľ čo ďalší má pripomínať tradičnú pokrývku hlavy na Blízkom východe.

Po skončení turnaja sa len jeden zo štadiónov stane stálym domovom pre futbalový klub. Ostatné štadióny budú podľa The Telegraph buď kompletne rozobrané, alebo bude ich kapacita znížená a prerobia ich na hotely, komunitné priestory či menšie športové zariadenia. Na každom zo štadiónov sa odohrá šesť zápasov základných skupín a minimálne jeden zápas vo vyraďovacej časti.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 5 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok