So stalkerom v pätách. Nepríjemnú skúsenosť s prenasledovaním mal aj moderátor Rasťo Iliev

ta3/hm
15.11.2022 13:16

Kráčal za nimi mestom, zblízka sledoval, čo robia a nehanbil sa ani nasadnúť do taxíka. V Bratislave vypátrali v nedeľu 29-ročného muža, ktorý niekoľko týždňov prenasledoval viaceré známe tváre. Bývalý psychiatrický pacient, ktorý čelí obvineniu, vyhľadával najmä hercov a spevákov. Ktoré zo známych tvárí mu padli do oka?

Osobnú skúsenosť s bratislavským stalkerom, 29-ročným Martinom B. z okresu Považská Bystrica, malo mnoho tvárí z oblasti médií a kultúry. Medzi nimi napríklad Kristína Tormová, Zuzana Vačková, Ludwig Bagin, Braňo Deák, Milan Ondrík, Andrej "Šajmo" Šajmovič či Tono S.

Prešmykol sa do vchodu

Ako uviedla vo svojom komentári pre Denník N herečka Kristína Tormová, o stalkerovi ju najskôr informovala speváčka Katka Koščová, ktorej chcel prenasledovateľ nasadnúť do taxíka. Tormová s ním mala neskôr aj sama osobnú skúsenosť. "Keď som si uvedomila, že za nami niekto kráča, zastali sme. Zastal aj on. Zrýchlili sme, zrýchlil aj on. Keď sme ho poprosili, aby odišiel, pristúpil bližšie a povedal, že chce byť s nami. Keď za nami kráčal či pobehol aj ďalej, poprosili sme o pomoc okoloidúcich, no ani ich nepočúvol," píše v komentári. 

Ako ďalej opísala, s hercom Štefanom Martinovičom sa museli pred mužom dokonca zamknúť v aute. "Stál nalepený na mojom okne a potom sme ušli. Odfotila som si ho. Katka potvrdila jeho totožnosť. Ďalší raz sme už políciu volali, aj ho odviedli, aj zase pustili," opísala herečka.

Bratislavský stalker prenasledoval aj herca a moderátora Ludwiga Bagina, ktorý na neho po neustálom obťažovaní zavolal políciu, ktorej poskytol aj jeho fotografiu. "Mám takého osobného tmoliča. Raz som počas telefonátu na ulici cítil, že sa na mňa niekto prilepil. Stál ticho pred Kvetinárňou, správal sa neštandardne, mal tie smutné oči a mne ho prišlo ľúto," napísal Bagin na Facebooku. Vtedy ešte nevediac, že ide o stalkera, mu Bagin nakúpil aj jedlo. Odvtedy ho neustále prenasledoval a neprestal ani po tom, ako mu Bagin "vynadal".

Stalker_Ludwig Bagin Facebook.com/Ludwig Bagin
Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok