Kusý odmieta, že by si vypýtal úplatok 150-tisíc eur. Podľa obhajkyne sa necíti byť vinný

ta3 tasr
19.11.2022 08:49

Obvinený bývalý starosta bratislavského Nového Mesta Rudolf Kusý odmieta vinu. "Necíti sa byť vinným," povedala v sobotu pre jeho obhajkyňa Eva Mišíková.

Rudolfa Kusého zadržala Národná kriminálna agentúra v stredu (16. 11.) v rámci akcie Development. Vyšetrovateľ ho obvinil z obzvlášť závažného zločinu prijímania úplatku. V sobotu bude sudkyňa pre prípravné konanie Špecializovaného trestného súdu v Pezinku rozhodovať o návrhu prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry na vzatie Rudolfa Kusého do kolúznej väzby.

"Podľa názoru obhajoby tento dôvod nie je v konkrétnej veci daný," dodala Mišíková. Obhajoba bude preto žiadať prepustenie Rudolfa Kusého zo zadržania na slobodu. Obvineného eskortovali do budovy súdu približne o 8.30 h.

Sudkyňa pre prípravné konanie umožnila ešte pred začiatkom neverejného väzobného výsluchu nazrieť obhajobe a obvinenému do vyšetrovacieho spisu. "Toto nám bolo vyšetrovateľom odmietnuté," vyhlásila Mišíková s tým, že jej klient bude pred sudkyňou vypovedať. Kritizovala úniky informácií zo spisu do médií.

Rudolf Kusý sa po vznesení obvinenia vzdal funkcie starostu bratislavského Nového Mesta. Urobil tak krátko pred koncom funkčného obdobia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok