ONLINE: Rusko neplánuje napadnúť NATO, tvrdí Stoltenberg. Moskva predvolala poľského veľvyslanca

ta3 tasr čtk čt24
16.11.2022 06:43

Severoatlantická aliancia nemá žiadne indície, že by sa Rusko chystalo napadnúť NATO. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg. Rusko si v stredu predvolalo poľského veľvyslanca v súvislosti s vyhláseniami Varšavy, že vinu za incident s raketou v konečnom dôsledku aj tak nesie Rusko. Udalosti sme s vami sledovali online.

ONLINE: Rusko neplánuje napadnúť NATO, tvrdí Stoltenberg. Moskva predvolala poľského veľvyslanca
AP Photo/Evgeniy Maloletka

00:00 Dnešný ONLINE sme ukončili. Aktuálne informácie vám prinesieme opäť zajtra.

23:07 Najväčšia poľská rafinérska spoločnosť PKN Orlen požiadala na budúci rok o dodávky troch miliónov ton ruskej ropy cez ropovod Družba v rámci pokračujúcich dlhodobých kontraktov. Informoval o tom s odvolaním sa na svoje zdroje ruský denník Kommersant.

22:22 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj vyzval utorok spojencov Kyjeva, aby s ním zdieľali "všetky údaje" v súvislosti s raketou, ktorá v utorok dopadla na územie susedného Poľska. Kyjev nástojí na tom, že raketa bola odpálená Ruskom, čo protirečí tvrdeniam Varšavy. Informuje agentúra AFP. 

21:48 Filmové štúdio Warner Bros. rozšírilo zákaz vysielania svojho obsahu aj na "Národnú mediálnu skupinu", do ktorej patria rôzne ruské televízne kanály. Informoval o tom server Kyiv Independent na Twitteri.

21:15 Poľský Sejm si v stredu minútou ticha uctil pamiatku dvoch obetí utorkového pádu vojenskej rakety v obci Przewodów na východe Poľska blízko hraníc s Ukrajinou, informuje stanica BBC. 

20:23 Za "nezodpovedné" označilo v stredu Maďarsko tvrdenia ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, že raketa, ktorá v utorok na území Poľska zabila dvoch ľudí, bola vystrelená Ruskom.

19:43 Spojené štáty budú podporovať Ukrajinu v jej úsilí brániť sa proti invázii ruských síl tak dlho, ako to bude potrebné, uviedli v stredu najvyšší americkí vojenskí predstavitelia. Dodali, že je na Kyjeve, aby určil, kedy a ako bude s Moskvou rokovať.

18:58 Premiér Petr Fiala s bieloruskou opozičnou vodkyňou Svjatlanou Cichanouskou na spoločnom stretnutí odsúdili podporu, ktorú bieloruský diktátor Alexander Lukašenko poskytuje Rusku pri agresii voči Ukrajine.

18:17 Bielorusko v stredu oznámilo, že zostrelilo dron, ktorý na jeho územie prichádzal z Ukrajiny. S odvolaním sa na vyhlásenie bieloruskej pohraničnej stráže o tom informuje agentúra AFP.

18:04 Ukrajinská armáda oznámila Spojeným štátom a ďalším spojencom, že sa v čase, keď v utorok do poľskej obce Przewodów dopadla raketa, pokúšala zostreliť ruskú raketu v blízkosti danej oblasti. Pre stanicu CNN to v stredu povedal nemenovaný americký predstaviteľ.

17:37 Rusko si v stredu predvolalo poľského veľvyslanca v súvislosti s vyhláseniami Varšavy, že raketa, ktorá v utotok dopadla na východe Poľska a vyžiadala si životy dvoch Poliakov, bola vystrelená ukrajinskou protivzdušnou obranou, ale vinu za incident v konečnom dôsledku aj tak nesie Rusko. Informuje agentúra AFP. 

16:56 Podľa českej ministerky obrany Jany Černochovej je za utorkovú smrť dvoch Poliakov zodpovedné Rusko. Rakety by totiž vôbec nelietali, ak by Rusko nenapadlo Ukrajinu, zdôraznila v stredu v dolnej komore českého parlamentu. 

16:39 Pre Severoatlantickú alianciu je dôležité zistenie, že incident v Poľsku, v tesnej blízkosti hraníc s Ukrajinou, nebol zámerným útokom na NATO alebo jednu z jeho členských krajín. V stredu to uviedol veľvyslanec SR pri NATO Peter Bátor. 

16:28 S podieľaním sa Ukrajiny na vyšetrovaní utorkového dopadu rakety do poľskej obce Przewodów, ktorá si vyžiadala dve obete na životoch, by muselo súhlasiť Poľsko aj Spojené štáty. Na stredajšej tlačovej konferencii to povedal poľský prezident Andrzej Duda. Informuje agentúra Reuters. 

16:13 Obeťami utorkového výbuchu vo východopoľskej obci Przewodów ležiacej pri ukrajinských hraniciach boli dvaja muži vo veku okolo 60 rokov, ktorí pracovali v tamojšom poľnohospodárskom zariadení. Uviedla to v stredu miestna obyvateľka Kinga Kancirová. Informuje agentúra AP.

16:06 Incident, pri ktorom v utorok večer dopadla na územie Poľska raketa, ukázal solidaritu a dobré vzťahy medzi spojencami v rámci Severoatlantickej aliancie. Povedala to v stredu slovenská prezidentka Zuzana Čaputová počas návštevy Prahy.

15:39 Šéf Kremľa Vladimir Putin neplánuje americkému prezidentovi Joeovi Bidenovi zagratulovať k jeho nadchádzajúcim 80. narodeninám. V stredu to na otázku novinárov odvetil Putinov hovorca Dmitrij Peskov, ktorého citovala agentúra Interfax. Informuje agentúra DPA. 

14:43 Maďarsko stojí pevne pri Poľsku, vyhlásil v stredu predseda maďarskej vlády Viktor Orbán. Zároveň vyzval na pokojné a dôkladné vyšetrenie príčin výbuchov v poľskej dedine Przewodów neďaleko hraníc s Ukrajinou. "Je potrebné pokojné a dôkladné vyšetrenie výbuchov v obci Przewodów. Jedna vec je istá: Maďarsko stojí pevne pri Poľsku," uviedol Orbán na sociálnej sieti Twitter. 

14:35 Ukrajina žiada o okamžitý prístup k miestu výbuchu rakety v poľskej obci Przewodów a tvrdí, že v súvislosti s týmto incidentom má dôkazy o "ruskej stope". V stredu to uviedol predseda ukrajinskej Rady národnej bezpečnosti a obrany (RNBO) Olexij Danilov. "Obhajujeme spoločné preskúmanie incidentu dopadu rakety v Poľsku. Sme pripravení odovzdať dôkaz o ruskej stope, ktorý máme," napísal Danilov na sociálnej sieti Twitter. Dodal, že od spojencov očakávajú informácie, na základe ktorých došli k záveru, že na poľské územie dopadla raketa ukrajinskej protivzdušnej obrany. 

14:06 Ukrajina chce prístup k miestu výbuchu vo východnom Poľsku, ktorý podľa západných predstaviteľov pravdepodobne spôsobila ukrajinská raketa protivzdušnej obrany, povedal vysoký ukrajinský predstaviteľ obrany Oleksij Danilov.

13:55 Česká ministerka obrany Jana Černochová si naďalej stojí za svojim včerajším vyjadrením na Twitteri. "Nie je podstatné, či raketa PVO ruskej výroby spadla v Poľsku. Zodpovedné za smrť 2 Poliakov je Rusko,“ zdôraznila.

13:44 Na poľský Przewodów v utorok dopadli podľa francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona dve strely. Povedal to na záver summitu G20 na Bali, informovala agentúra DPA. Aj belgická ministerka obrany Ludivine Dedonderová na Twitteri napísala, že podľa dostupných informácií do dediny blízko ukrajinských hraníc zrejme dopadli zvyšky ruskej strely aj ukrajinská protivzdušná strela. 

Poľsko oficiálne hovorí len o jednej rakete S-300, ktorá po výbuchu zabila dvoch ľudí. Vojnový reportér stanice Polsat News Mateusz Lachowski uviedol, že podľa jeho informácií na Przewodów dopadla jedna zo striel s plochou dráhou letu Ch-101, ktoré Rusko používa na útoky na Ukrajinu.

13:34 Nemecko ponúka Poľsku svoje stíhačky na pomoc pri vykonávaní hliadkovania nad poľským vzdušným priestorom. V stredu to uviedol hovorca nemeckého ministerstva obrany Christian Thiels, informuje agentúra AFP. 

13:33 Švédsko poskytne Ukrajine vojenskú a humanitárnu pomoc v hodnote 355 miliónov dolárov na pomoc v nadchádzajúcich zimných mesiacoch. V stredu to oznámila švédska vláda, informuje agentúra AFP. 

13:31 Predseda poľskej vlády Mateusz Morawiecki uviedol, že Poľsko možno po utorkovom incidente nakoniec nebude musieť aktivovať článok 4 Severoatlantickej zmluvy. "Ale tento nástroj je stále v našich rukách a v tejto veci, samozrejme, prijmeme rozhodnutie," napísala kancelária premiéra.

13:24 Podľa talianskej premiérky Giorgie Meloniovej nie je veľký rozdiel, či raketa, ktorá spôsobila smrtiacu explóziu v Poľsku, nebola ruská, pretože Moskva stále nesie vinu za útok na infraštruktúru na Ukrajine. Uviedla to agentúra Reuters.

13:16 Väčšina výpadkov elektriny po utorkových ruských masívnych útokoch na Ukrajine je už napravená, oznámil v stredu ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. TASR prevzala správu z tlačovej agentúry DPA. Zelenskyj vo videoodkaze povedal, že skupiny opravárov a poskytovatelia elektriny pracovali celú noc z utorka na stredu. "Väčšina odberateľov elektrického prúdu v rôznych častiach krajiny je znova pripojená k sieti," uviedol.

13:04 Dopad rakiet v poľskej obci Przewodów neďaleko hraníc s Ukrajinou nebol podľa všetkého zámerným útokom. Severoatlantická aliancia nemá žiadne indície, že by sa Rusko chystalo napadnúť NATO. Uviedol to generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg v stredu po mimoriadnom stretnutí veľvyslancov Aliancie v Bruseli. "Nie je to chyba Ukrajiny. Rusko nesie konečnú zodpovednosť, pretože pokračuje vo svojej nezákonnej vojne proti Ukrajine," povedal.

12:46 Pápež František v stredu odsúdil najnovšiu vlnu raketových útokov na Ukrajinu a vyzval na prímerie, aby sa predišlo eskalácii konfliktu. "So zármutkom a znepokojením som sa dozvedel o nových a ešte neľútostenejších útokoch na Ukrajinu, ktoré priniesli smrť a zničili veľkú časť civilnej infraštruktúry," uviedol František v taliančine na generálnej audiencii. 

12:40 Francúzsky prezident Emmanuel Macron v stredu – deň po rozhovoroch s čínskym prezidentom Si Ťin-pchingom na summite skupiny G20 v Indonézii – vyzval Čínu, aby zohrávala väčšiu rolu tzv. sprostredkovateľa s cieľom zabrániť eskalácii vojny na Ukrajine, ktorú rozpútalo Rusko. 

12:35 Zriadenie bezletovej zóny by predstavovalo hrozbu priamej konfrontácie medzi Ruskom a NATO, povedal hovorca nemeckej vlády po tom, čo v utorok výbuch rakety v Poľsku pri ukrajinských hraniciach zabil dvoch ľudí. Berlín ponúkne podľa nemeckého ministerstva obrany podporu poľskej protivzdušnej obrane.

12:26 Raketu, ktorá v utorok zasiahla Poľsko, zrejme vypálila ukrajinská protivzdušná obrana. Nešlo o úmyselný útok, povedal podľa Reuters poľský prezident Andrzej Duda.

12:06 Kremeľ v stredu ocenil "rozvážnu" reakciu Washingtonu po tom, čo raketa v utorok popoludní dopadla na územie Poľska a americký prezident Joe Biden vyhlásil, že je nepravdepodobné, že bola vypálená z Ruska.  "V tejto chvíli by sa mala pozornosť venovať rozvážnej a profesionálnejšej reakcii americkej strany," povedal novinárom hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Dodal, že "pokiaľ ide o incident v Poľsku, Rusko s tým nemá nič spoločné".

12:05 Výbuch v Poľsku pravdepodobne spôsobili ukrajinské jednotky protivzdušnej obrany v snahe zneškodniť ruské raketové útoky. V stredu to uviedla belgická ministerka obrany Ludivine Dedonderová. "Včerajšie raketové útoky na Poľsko sú plne vyšetrované našou tajnou službou, ktorá je v úzkom kontakte s partnerskými službami NATO," povedala Dedonderová. 

11:59 V súvislosti s pokračujúcou ruskou agresiou daruje Slovensko Ukrajine ďalší vojenský materiál v  súhrnnej hodnote 3 588 929 eur. Návrh, ktorý predložilo Ministerstvo obrany SR, schválila v stredu vláda. Rezort obrany pripomína, že dar nadväzuje na predchádzajúce dodávky, ktoré boli príspevkom SR v rámci medzinárodnej podpory Ukrajine v jej obrane voči ruskej agresii. 

11:40 Britský premiér Rishi Sunak v stredu povedal, že vojna ruského prezidenta Vladimira Putina na Ukrajine ohrozuje bezpečnosť Británie a jej spojencov. Uviedol to na tlačovej konferencii v rámci summitu G20 na indonézskom ostrove Bali v súvislosti s utorkovým dopadom rakety na poľskom území. 

11:19 Nijaký štát nemá takú vzdušnú obranu, ktorá by bola schopná ochrániť celé jeho územie. Vyhlásilo to v stredu v reakcii na dopad rakety na poľské územie hlavné veliteľstvo poľskej armády. "Nijaká armáda nedisponuje systémom vzdušnej obrany schopným ochrániť celé územie krajiny... Úlohou takýchto systémov je chrániť kritickú infraštruktúru," uviedlo hlavné velenie poľskej armády na sociálnej sieti Twitter. 

11:13 Raketový výbuch v Poľsku spôsobila strela ukrajinskej protivzdušnej obrany, povedal podľa zdroja agentúry Reuters z NATO americký prezident Joe Biden partnerom z G7 a NATO.

10:57 Podľa snímok z miesta výbuchu v Poľsku patria úlomky ukrajinskej rakete S-300, tvrdí Moskva. Utorkové ruské útoky podľa nej mierili len na ukrajinské územie.

10:55 Nemecký kancelár Olaf Scholz varoval pred unáhlenými závermi ohľadom toho, čo sa v utorok stalo v Poľsku, napísala agentúra AFP. Výbuch v susednej krajine je podľa neho nutné dôkladne prešetriť. Šéf nemeckej vlády uvítal záverečné vyhlásenie summitu G20, podľa ktorého väčšina členov skupiny ostro odsudzuje vojnu na Ukrajine a štáty skupiny G20 odmietajú hrozby jadrovými zbraňami. "Ruský prezident (Vladimir Putin) zostal so svojou politikou takmer sám vo svete. Nemá pevných spojencov," uviedol Scholz.

10:36 "Počuli sme ranu, ale nevedeli sme, čo sa stalo. Napadlo nás, či niekde nevybuchol plyn, rozhliadali sme sa, ale nikto nič nevedel." Tak podľa poľskej televíznej stanice TVN24 popisujú obyvatelia poľského Przewodówa okamihy po tom, čo na ich dedine dopadla raketa, ktorá zabila dvoch ľudí.

10:34 Pokiaľ nesie niekto vinu za "incidenty s raketami", tak je to Rusko, povedal agentúre Reuters predstaviteľ ukrajinskej prezidentskej kancelárie Mychajlo Podoljak. Jeho vyjadrenie nasleduje po tom, čo americký prezident Joe Biden povedal, že raketa, ktorá v utorok na východe Poľska zabila dvoch ľudí, najskôr nebola vypálená z Ruska. "Podľa môjho názoru sa musíme držať jedinej logiky. Vojnu začalo a vedie Rusko. Rusko na Ukrajinu masívne útočí riadenými strelami," uviedol Podoljak.

10:32 Sklad paliva vybuchol v stredu na juhu Ruska blízko Ukrajiny; táto explózia nastala po podozrivom útoku dronom, oznámili ruské úrady. Informuje o tom agentúra AFP. Po údajnom útoku neboli hlásené žiadne obete. Došlo k nemu okolo 200 kilometrov od ukrajinskej hranice v ruskej Orlovskej oblasti. 

10:28 Ropovod Družba pôjde zrejme veľmi skoro znovu sprevádzkovať, povedal maďarský minister zahraničia. Ropa netečie Družbou od večera, potrubie poškodené nie je.

10:04 Poplašné sirény upozorňujúce na nové nálety sa v stredu dopoludnia rozozneli po celej Ukrajine, len deň po masívnej vlne ruských raketových útokov, ktoré cielili na ukrajinskú energetickú infraštruktúru. Poplach potvrdili ukrajinskí predstavitelia a aj výstražné upozornenia pre občanov, dodala AFP. 

9:48 Poľský Úrad národnej bezpečnosti (BBN) v stredu opäť zasadne pre obavy, že konflikt na Ukrajine by sa mohol rozšíriť aj do krajín, ktoré s ňou susedia. "BBN v súčasnosti s veliteľmi, náčelníkmi služieb a so spojencami analyzuje doteraz prijaté opatrenia," uviedol šéf BBN Jacek Siewiera s tým, že BBN zasadne o 12.00 h SEČ.

9:23 Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj označil výbuch rakety v Poľsku za odkaz Ruska na summite skupiny G20. Je medzi vami teroristický štát, ktorému sa treba brániť, povedal podľa AFP.

9:22 Americký prezident Joe Biden a britský premiér Rishi Sunak potvrdili v stredu počas spoločného stretnutia svoju neochvejnú podporu Ukrajine, pričom hovorili aj o utorkovom výbuchu v Poľsku a o výzvach, ktoré predstavuje Čína. Oznámil to Biely dom. Obaja lídri, ktorí sa stretli na okraj summitu G20 na indonézskom ostrove Bali, uviedli, že plne podporia vyšetrovanie týkajúce sa utorkového výbuchu v Poľsku. 

9:20 Čína v stredu vyzvala na zachovanie pokoja v súvislosti s incidentom, pri ktorom v utorok zasiahla raketa poľnohospodársky objekt v poľskej obci Przewodów, približne šesť kilometrov od ukrajinských hraníc. "V súčasnej situácii by všetky príslušné strany mali zostať pokojné a zdržanlivé, aby sa vyhli eskalácii situácie," uviedla hovorkyňa čínskeho ministerstva zahraničných vecí Mao Ning. 

9:00 Veliteľ poľských pozemných síl generál Mieczyslaw Bieniek vyhlásil, že ak sa potvrdí, že v utorok popoludní zasiahla Poľsko ruská raketa, bude to veľmi vážny incident, lebo zabila dvoch ľudí. Generál "je však silne presvedčený, že išlo o zablúdenú muníciu, ktorá dopadla na poľské územie", preto podľa neho nie je dôvod aktivovať článok 5 Severoatlantickej zmluvy. Správu priniesol v utorok neskoro večer denník Rzeczpospolita, z ktorého citovala tlačová agentúra PAP. 

8:38 Raketa, ktorá v utorok zasiahla Poľsko, je snahou Západu posunúť sa k ďalšej svetovej vojne. Vyhlásil to bývalý ruský prezident Dmitrij Medvedev, ktorého citovala agentúra Reuters. Rovnaký názor vyjadril aj šéf stálej misie Ruska pri OSN Dmitrij Poljanskij, podľa ktorého ide o snahu vyprovokovať priamy stret medzi Ruskom a NATO. "Ide o pokus vyprovokovať priamy vojenský stret medzi NATO a Ruskom so všetkými následkami pre svet," napísal Poljanskij na sociálnej sieti Telegram.

8:18 Predstavitelia krajín skupiny G7 a Severoatlantickej aliancie, ktorí sú na summite veľkých ekonomík G20 v Indonézii, ponúkli Poľsku pomoc s vyšetrovaním utorkového výbuchu rakety na východe krajiny. Povedala to v stredu šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Podľa tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana, ktorého krajina je členom NATO, ale Rusko nemá s utorkovou explóziou čo dočinenia, píše agentúra Reuters.

8:01 Riaditeľ americkej Ústrednej spravodajskej služby (CIA) William Burns sa v utorok stretol s ukrajinským prezidentom Volodymyrom Zelenským a s najvyššími predstaviteľmi tamojších tajných služieb a poinformoval ich o svojom varovaní adresovanom Moskve, aby nepoužila jadrové zbrane. Uviedol to nemenovaný predstaviteľ USA, na ktorého sa v stredu odvolala tlačová agentúra AFP. 

7:28 "Všetci predstavitelia, s ktorými som dnes (v utorok) hovoril, ma uistili o spojeneckej podpore a dodržiavaní všetkých ustanovení, vrátane článku 5. Túto záležitosť spoločne zvážime," citovala v noci kancelária prezidenta Poľska Andrzeja Dudu.

7:16 Summit skupiny krajín G20 schválil záverečné vyhlásenie. Väčšina štátov v ňom ostro odsudzuje vojnu na Ukrajine, text ale priznáva, že na záležitosť existuje viac pohľadov, informovali agentúry Reuters a DPA s odvolaním sa na diplomatické zdroje. Štáty sa tiež uzniesli, že hrozby použitia jadrových zbraní sú neprijateľné.

7:09 Generálny tajomník OSN António Guterres je podľa agentúry Reuters veľmi znepokojený správami o výbuchu rakety v Poľsku a dúfa, že incident bude dôkladne vyšetrený. "Je absolútne nevyhnutné zabrániť eskalácii vojny na Ukrajine,“ uviedol jeho hovorca Farhan Haq.

7:07 Ostreľovanie ukrajinského územia ruskou armádou v utorok spôsobilo, že niekoľko jadrových reaktorov v dvoch elektrárňach sa automaticky odstavilo. Podľa agentúry AFP o tom v noci na stredu vo svojom videopríhovore informoval ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Podľa neho "nepriateľ presne vedel, čo robí," a aké dôsledky budú jeho útoky mať pre kritickú infraštruktúru Ukrajiny. 

6:57 Lídri aliancie NATO a skupiny G7 označili raketové útoky, ktoré Rusko v utorok podniklo na ukrajinské mestá a civilnú infraštruktúru, za barbarské. Uvádza sa to v ich spoločnom vyhlásení, ktoré prijali v stredu po svojej mimoriadnej schôdzke usporiadanej v súvislosti s najnovším vývojom na Ukrajine, ako aj v Poľsku. Schôdzka sa konala na okraj summitu G20 na indonézskom ostrove Bali. 

6:52 Varšava podľa poľského prezidenta Dudu pravdepodobne aktivuje článok 4 Severoatlantickej zmluvy, ktorý znamená konzultácie v prípade pocitu ohrozenia krajiny NATO.

6:46 Podľa predbežných zistení zrejme vypálili raketu, ktorá v utorok zasiahla Poľsko, ukrajinské ozbrojené sily - mierili na prilietajúcu ruskú strelu. Napísala to agentúra AP s odvolaním sa na troch nemenovaných amerických činiteľov. Poľské ministerstvo zahraničia skôr uviedlo, že v dedine Przewodów na východe krajiny neďaleko hraníc s Ukrajinou dopadla raketa vyrobená v Rusku, zomreli pri tom dvaja ľudia. Nešpecifikovalo, kto raketu vystrelil.

6:39 Lietadlo aliancie NATO  letiace v utorok nad poľským vzdušným priestorom monitorovalo aj pohyb rakety, ktorá neskôr dopadla na poľské územie. Pre americkú spravodajskú televíziu CNN to v utorok povedal nemenovaný vojenský predstaviteľ aliancie. Príslušné záznamy "boli poskytnuté NATO a Poľsku," dodal vojenský predstaviteľ NATO.

6:36 Raketa, ktorá v utorok dopadla na územie Poľska pri hraniciach s Ukrajinou, zrejme nebola vypálená z Ruska. Povedal to v stredu americký prezident Joe Biden, pričom sa odvolal na trajektóriu rakety. Biden dodal, že spojenci podporia Poľsko pri vyšetrovaní okolností incidentu, ktorý si vyžiadal dve obete na životoch.

6:30 ONLINE pokračuje aj v stredu 16. novembra. Aktuálne udalosti v súvislosti s incidentom v Poľsku sme s vami sledovali včera aj neskoro v noci. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok