Ukrajina si s celým svetom pripomenula dva roky od masívnej ruskej invázie. Boje už vyhnali z domovov takmer dva a pol milióna ľudí. Dianie v Kyjeve sledoval štáb ta3

Ruský prezident Vladimir Putin 24. februára 2022 v televíznom prejave oznámil začiatok invázie na Ukrajinu, ktorú nazval špeciálnou vojenskou operáciou. Jej cieľom mala byť podľa jeho slov denacifikácia Ukrajiny. Od tohto okamihu ubehli dva roky.

Germany_Ukraine_War106322022744.jpg
Foto: TASR/AP
Námestie nezávislosti v Kyjeve je plné vlajok s menami padlých ukrajinských vojakov

ONLINE sme ukončili. O situácii na Ukrajine vás budeme informovať v samostatných článkoch.

19:48 Zelenskyj lídrom G7 povedal, že dobre vedia, čo Ukrajina potrebuje, aby mohla pokračovať v boji proti ruskej invázii vo vzduchu, na zemi a na mori. "A vy dobre chápete, že to všetko potrebujeme včas. Spoliehame sa na vás," povedal ukrajinský prezident.

Lídri G7 vo vyhlásení po zasadnutí uviedli, že Ukrajina môže počítať s ich podporou tak dlho, ako to bude potrebné.

19:39 Skupina G7 sa zhodla, že majetok ruského štátu má zostať zmrazený, kým Moskva nevyplatí reparácie za škody spôsobené na Ukrajine. Volodymyr Zelenskyj na virtuálnom zasadnutí skupiny vyzval krajiny na ďalšiu podporu Ukrajiny.

Spoliehame sa na vás, povedal prezident Zelenskyj na virtuálnom zasadnutí skupiny v deň druhého výročia začiatku vojny na Ukrajine.

19:06 Začiatok vojny si v Belehrade pripomenuli aj stovky ľudí, prevažne ukrajinských emigrantov.

Srbsko bolo jednou z krajín, ktoré sa ku konfliktu stavali najopatrnejšie, a Belehrad napríklad neuplatňoval sankcie, ktoré západné krajiny uvalili na Moskvu. "Žijeme v prostredí, kde nie je vždy ľahké vyjadriť smútok nad tým, čo sa deje," povedal pre agentúru AFP jeden z účastníkov zhromaždenia narodený na Ukrajine.

18:40 Na Ukrajine je aj náš spravodajský štáb, ktorý celý deň monitoroval dianie v Kyjeve. Spojili sme sa s kolegom Richardom Dírerom.

18:30 Ukrajina ale aj celý svet si v sobotu pripomína dva roky od masívnej ruskej invázie na Ukrajinu.

Podľa OSN si boje doteraz vyžiadali životy vyše 10-tisíc civilistov a vyhnali z domovov takmer dva a pol milióna ľudí.

18:32 Tisíce ľudí v Európe si v sobotu pripomenuli druhé výročie začiatku ruskej invázie na Ukrajinu.

Demonštranti vyšli do ulíc v Berlíne, Kolíne nad Rýnom a Frankfurte nad Mohanom, zatiaľ čo v Paríži vyšlo do ulíc niekoľko tisíc ľudí s ukrajinskými vlajkami, informuje agentúra AFP. Zhromaždenia so stovkami účastníkov sa konali aj v Miláne, Belehrade a ďalších európskych mestách.

18:17 Nemecká ministerka prišla do Odesy v sprievode svojho ukrajinského kolegu Dmytra Kulebu, jej návšteva bola najprv z bezpečnostných dôvodov utajovaná.

Ide už o šiestu cestu Baerbockovej na Ukrajinu od začiatku ruskej invázie 24. februára 2022.

Demonštrácia solidarity s Ukrajinou vo Fínsku Foto: Twitter/arsatiki Demonštrácia solidarity s Ukrajinou vo Fínsku
Demonštrácia solidarity s Ukrajinou v Londýne Foto: Twitter/TooCooee Demonštrácia solidarity s Ukrajinou v Londýne
Demonštrácia solidarity s Ukrajinou v Prahe Foto: Twitter/ZMarsickova Demonštrácia solidarity s Ukrajinou v Prahe
Demonštrácia solidarity s Ukrajinou v Portugalsku. Foto: Twitter/33Jace Demonštrácia solidarity s Ukrajinou v Portugalsku

18:12 Poslanec za SNS Roman Michelko skonštatoval, že USA aj Európa by mali pomáhať. "Realita je taká, že v Spojených štátoch sa to zaseklo v Kongrese. Odblokovala sa pomoc, čo sa týka Európskej únie," uviedol.

Vojna je podľa jeho slov aktuálne skôr pozičná. "Hrozí aj zmrazený konflikt," upozornil s tým, že by to možno bol aj lepší variant, pretože ruská armáda ide v niektorých úsekoch do protiofenzívy. "Čakám dlhý konflikt s neistým výsledkom," dodal.

18:00 Pozrite si videá z demonštrácie solidarity s Ukrajinou pri príležitosti druhého výročia úplnej invázie vo svete.

17:55 "Tá vojna je obrovským zlyhaním Ruska a tragédiou pre celý demokratický svet," dodal poslanec za hnutie Roman Mikulec. Predseda hnutia Igor Matovič dodal, že Ukrajinci bojujú za celý demokratický svet aj za nás, preto ho mrzia výroky bagatelizujúce vojnu.

"Milióny ľudí na Ukrajine stratili svoje domovy a svojich blízkych v dôsledku ruskej agresie na Ukrajine. Na druhé výročie brutálneho útoku Ruska na našich susedov nemožno ignorovať hrozbu, ktorú predstavuje agresívne správanie Ruska," uviedla predsedníčka strany Za ľudí Veronika Remišová

17:52 Vo Varšave sa v blízkosti ruského veľvyslanectva koná zhromaždenie na podporu Ukrajiny.

17:50 "Sú to dva roky od vpádu ruskej hordy zabijakov, znásilňovateľov, vrahov detí, žien, mužov, starcov," vyhlásil na sociálnej sieti poslanec Národnej rady SR za SaS Juraj Krúpa. Poukázal na bombardovanie Ukrajiny a zabíjanie nevinných ľudí. Vyzdvihol zjednotenie krajín, ktoré odmietli ruskú agresiu, a aj solidaritu Slovákov s utečencami.

Jeho stranícka kolegyňa Mária Kolíková dodala, že Ukrajina každým dňom ukazuje nesmiernu statočnosť. "Sama však nedokáže čeliť násobne silnejšiemu útočníkovi. Nepokorenie Ukrajiny, jej víťazstvo je dôležité nielen pre ukrajinský národ, ale pre mier v Európe, na Slovensku obzvlášť," podčiarkla.

17:46 KDH podotklo, že Ukrajina zvádza boj aj za demokraciu, pokoj a slobodu na Slovensku. Zdôraznilo, že potrebuje slovenskú aj európsku pomoc, a vyjadrilo ľútosť nad obeťami vojny.

"Tisícky obetí, odlúčených rodín, zničených domov či kostolov už nikto nevráti späť. Akékoľvek schvaľovanie či zľahčovanie tohto konfliktu je neprípustné a neľudské," uviedlo hnutie na sociálnej sieti.

Pripomenulo, že Rusko označilo Slovensko za nepriateľský štát. "Preto každý, kto ruské útoky schvaľuje, bojuje proti Slovensku," dodalo.

17:40 Zatiaľ, čo Slovensko pomáha Kyjevu humanitárne, susedné Poľsko či Česko stále poskytujú Ukrajine aj vojenskú podporu.

O tom, či to tak zostane aj naďalej, sme sa rozprávali s reportérom Českej televízie v Poľsku Andreasom Papadopulosom.

17:17 Zelenskyj bude v sobotu na diaľku rokovať aj s vedúcimi predstaviteľmi skupiny vyspelých krajín G7, do ktorej patria Británia, Francúzsko, Taliansko, Japonsko, Kanada, Nemecko a USA.

17:11 Zhromaždenie na podporu Ukrajiny pred Európskym parlamentom v Bruseli.

16:49 Šéfka Európskej komisie Ursula von der Leyenová, talianska premiérka Giorgia Meloniová a premiéri Belgicka a Kanady Alexander De Croo a Justin Trudeau v sobotu pricestovali do Kyjeva, aby vyjadrili solidaritu s Ukrajinou pri príležitosti druhého výročia ruskej invázie, ktorá si vyžiadala desaťtisíce obetí a zničila ukrajinské hospodárstvo.

Trudeau a Meloni podpísali so Zelenským dvojstranné dohody o ukrajinsko-talianskej a ukrajinsko-kanadskej bezpečnostnej spolupráci.

16:46 Pri príležitosti druhého výročia vojny na Ukrajine premiér Robert Fico povedal, že "Západ nemôže priznať, že stratégia využiť konflikt na Ukrajine na zničenie ruskej federácie, nefunguje".

"Padlo rozhodnutie, že masívna podpora Ukrajiny, finančná aj vojenská, spojená so sankciami proti Rusku a samotným falošným démonizovaním Putina, dostane Rusko na kolená. Nič z tejto stratégie nefunguje," tvrdí premiér s tým, že Rusko nie je ani politicky, ani ekonomicky na kolenách.

"V roku 2023 malo v konflikte väčšie územné zisky ako Ukrajina a svoju vojenskú výrobu prispôsobilo novým podmienkam. Jediné, čo funguje, je tisíce mŕtvych a zmrzačených Ukrajincov a Rusov," dodal.

16:30 Druhé výročie invázie Ruska na Ukrajinu si pripomínajú aj v Bratislave. Podporu a solidaritu Ukrajine prišla vyjadriť aj prezidentka Zuzana Čaputová. Podujatie sleduje kolega Vladislav Jackovyj.

16:27 Iniciatíva Mier Ukrajine pripravila v sobotu program v Bratislave pri Starej tržnici, aj takto chce šíriť osvetu o potrebe pomoci Ukrajine.

Urobila tak pri príležitosti druhého výročia začiatku invázie ruských vojsk na Ukrajinu. Iniciatíva organizuje aj zbierku na pomoc ľuďom s posttraumatickou stresovou poruchou.

16:24 O aktuálnej situácii na Ukrajine sme sa rozprávali aj s Martinom Poliačikom, zástupcom riaditeľky GLOBSEC v Kyjeve.

16:00 V okolí Brandenburskej brány v Berlíne sa v sobotu popoludní podľa odhadov polície zišlo viac než 3000 ľudí.

Mnohí z nich niesli ukrajinské zástavy a ďalší držali transparenty a plagáty s nápismi ako "Rusko vždy klame" alebo "Diabol je v Kremli". Ľudia takisto Rusko výkrikmi označovali za teroristický štát, píše DPA.

15:55 Holandský premiér Mark Rutte ubezpečil Kyjev, že Holandsko stále podporuje Ukrajinu.

Pripojil sa tak k ďalším európskym lídrom, ktorí na druhé výročie ruskej invázie prejavili solidaritu s Ukrajinou. Podobne urobila aj slovinská prezidentka.

15:36 Zmenili sa vzťahy Slovenska a Ukrajiny? Viac nám o tom povedal v rozhovore veľvyslanec Ukrajiny na Slovensku Myroslav Kastran.

15:30 Britský kráľ Karol III. v sobotu v posolstve pri príležitosti druhého výročia ruskej invázie na Ukrajinu ocenil "odhodlanie a silu" Ukrajincov.

"Napriek obrovským útrapám a bolesti Ukrajinci stále prejavujú hrdinstvo, s ktorým si ich svet nerozlučne spája," uviedol panovník. "Majú skutočnú odvahu, napriek neuveriteľnej agresii," dodal.

15:14 Z vojny na Ukrajine jasne vyplýva, že Poľsko musí posilniť svoju armádu. Uviedol to v sobotu poľský prezident Andrzej Duda.

"Opäť žijeme v nebezpečnej dobe," uviedol Duda vo videu zverejnenom na sociálnej sieti pri príležitosti druhého výročia ruskej invázie na Ukrajinu. Ruská agresia proti nezávislej Ukrajine podľa jeho slov prináša smrť, bolesť a utrpenie.

15:04 Presunuli sme sa opäť priamo na Ukrajinu. Náš štáb v Kyjeve vyspovedal slovenského policajného pridelenca Ludvíka Šoltésa. Reč bola aj o tom, ako to aktuálne vyzerá na Ukrajine a ako vnímal začiatok vojny.

14:36 Na Ukrajine prebieha konflikt už druhý rok. Bojujúce sily predpokladajú, že bude bez veľkých zmien pokračovať aj v nasledujúcich mesiacoch. Kyjev dnes navštívili lídri viacerých krajín EÚ.

14:28 Prezidentka Zuzana Čaputová vďaku obyvateľom Slovenska za pomoc Ukrajine a za solidaritu s touto východoeurópskou krajinou. "Je naším bezpečnostným záujmom mať suseda, ktorý má na svojom území mier a ktorý prosperuje," povedala prezidentka SR.

14:15 Ukrajina je súčasťou nášho domova a my ju budeme brániť, vyhlásila v sobotu talianska premiérka Giorgia Meloniová na kyjevskom letisku Hostomeľ na druhé výročie ruskej invázie na Ukrajinu. "Táto krajina je kúskom našej domoviny a my urobíme svoj diel práce pri jej obrane," povedala talianska premiérka v Hostomeli na letisku Antonov, desať kilometrov od Kyjeva.

13:57 Ukrajina agresii odolala z veľkej časti aj vďaka pomoci spojencov. Tá sa v uplynulých mesiacoch spomalila. V USA sa čaká na schválenie 50-miliardového balíčka, Európska únia zase nedokázala dodať sľúbený milión kusov munície.

Slabne pomoc spojencov? O tom sme diskutovali s veľvyslancom a stálym predstaviteľom Slovenskej republiky pri NATO Petrom Bátorom. 

13:47 Poľský prezident Andrzej Duda dnes uistil Kyjev o podpore Ukrajiny, ktorá už dva roky čelí ruskej agresii. Súčasne varoval, že v nebezpečnom čase je nevyhnutné posilňovať armádu, uviedli tlačové agentúry.

"Nemôžeme zostať nečinní, a preto posilňujeme našu armádu tu a teraz - a budeme ju posilňovať aj naďalej," uviedol Duda. "Bezpečnosť Poľska závisí od našej sily, ale aj od našich spojencov," dodal podľa agentúry DPA.

13:31 Vojna na Ukrajine spôsobila za dva roky obrovské škody v ekonomike aj na infraštruktúre. Zničené budovy bude potrebné nahradiť. Niektoré z pôvodných starých materiálov nie je možné opätovne použiť, napríklad tie, ktoré sú kontaminované azbestom. Ten bol na Ukrajine rozšírený.

12:57 Ukrajina zvíťazí, vyhlásil ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj v prejave pri príležitosti dnešného druhého výročia začatia ruskej invázie na Ukrajinu. Zároveň zdôraznil, že vojnu je nutné ukončiť podľa ukrajinských podmienok, aby mier bol spravodlivý.

"Každý normálny človek chce, aby vojna skončila. Ale nikto z nás nedovolí, aby skončila aj naša krajina. Preto k slovám o ukončení vojny vždy dodávame: za našich podmienok. Preto sa slovom mier vždy znie: spravodlivý. Preto vždy v histórii bude vedľa Ukrajiny aj výraz nezávislá. Poďme za to bojovať. Vyhráme. Bude to najlepší deň nášho života," povedal Zelenskyj.

12:43 Hoci dnes vyjadruje veľká časť sveta solidaritu s Ukrajinou, nájdu sa aj ľudia, ktorí už Kyjevu pomáhať nechcú. Takýto protest bol v noci v Berlíne. 

12:41 Tento rok priniesol aj otrasy v ukrajinskom armádnom velení. Generál Zalužnyj skončil ako hlavný veliteľ ozbrojených síl. Novým veliteľom ukrajinských pozemných síl sa stal generál Pavliuk. Takto pred rokom pre ta3 priblížil začiatok ruskej invázie z jeho pohľadu.

12:31 "Pokiaľ budem predsedom vlády, budem vždy vetovať vstup Ukrajiny do NATO," povedal premiér Robert Fico v Sobotných dialógoch na RTVS. Dnešnú tlačovú konferenciu Smeru, kde sa mali vyjadriť k dvom rokom vojny na Ukrajine, strana zrušila.

12:17 Predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová odovzdala v sobotu v Kyjeve 50 vozidiel pre ukrajinskú políciu a ďalšie vyšetrujúce orgány. Urobila to v rámci podujatí pri príležitosti druhého výročia ruskej invázie na Ukrajinu.

Biele terénne vozidlá pomôžu "zaistiť bezpečie a stabilitu na územiach oslobodených odvážnymi ukrajinskými zbrojenými silami a chrániť obyvateľov", napísala predsedníčka eurokomisie v príspevku na sociálnej sieti X.

12:11 Slovensko chce aj naďalej poskytovať materiálnu, humanitárnu a rozvojovú pomoc Ukrajine. Podporí aj zapojenie slovenských subjektov do jej obnovy. Uviedol to minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Juraj Blanár (Smer-SD) pri príležitosti druhého výročia začiatku vojny na Ukrajine.

"Slovenská republika podporuje Ukrajinu ako mierovú, demokratickú, teritoriálne celistvú, v medzinárodne uznaných hraniciach s perspektívou v Európskej únii po splnení všetkých kritérií stanovených pre všetky kandidátske krajiny. Nášmu susedovi chceme aj naďalej poskytovať materiálnu, humanitárnu a rozvojovú pomoc a podporíme zapojenie slovenských subjektov do obnovy Ukrajiny," uviedol minister.

11:35 K výročiu sa vyjadrila aj prezidentka SR Zuzana Čaputová. "Záujem a empatia s inými, ktorí trpia, nie je prejav naivity ani slabosti. Je to prejav ľudskosti. Ja vám práve za takúto podporu Ukrajine a Ukrajincom, za vašu solidaritu, za otvorenie vašich sŕdc a domovov pre utekajúcich pred hrôzami vojny ďakujem," povedala vo videu.

11:30 Na Ukrajine je aj náš štáb, s ktorým sme od soboty rána v kontakte. Opäť sme sa spojili s Richardom Dírerom, ktorý sa rozprával s veľvyslancom SR na Ukrajine Marekom Šafinom.

11:08 Rusi za dva roky vojny proti Ukrajine pripravili o život 528 detí, ďalších 1230 zranili, pričom 330 z nich potrebovalo protézy, a 19-tisíc detí odvliekli do Ruska. Viac ako dva milióny detí ušli pred vojnou do cudziny.

Milión detí sa učí len prostredníctvom internetu, pretože oblastiam blízko frontu hrozí ostreľovanie a skoro dve tisícky škôl nemajú kryté, uviedla ukrajinská prvá dáma Olena Zelenská na sociálnej sieti.

11:05 Moskva sa bude usilovať pomstiť sa za rozsiahle sankcie, ktoré voči Rusku zaviedli krajiny Západu. Uviedol to v sobotu ruský exprezident Dmitrij Medvedev. "Dôvod (pre sankcie) je jasný: čím horšie sa majú občania Ruska, tým lepšie pre západný svet," napísal Medvedev v aplikácii Telegram. "Musíme na to pamätať a mstiť sa, kdekoľvek to je možné," dodal.

11:02 Pozrite si, ako to vyzerá v sobotu na Námestí nezávislosti v Kyjeve.

10:46 Ukrajina zo všetkých síl bojuje za svoju slobodu, demokraciu a nezávislosť a ak padne, je len otázkou času, kedy bude ohrozený niekto ďalší. Český premiér Petr Fiala to v sobotu uviedol vo videu. Ruský režim je podľa neho obludný a je v záujme Česka, aby na Ukrajine neuspel.

10:29 Proukrajinskí aktivisti dnes ráno pred rezidenciou ruského veľvyslanca vo Varšave vysypali dve tony hnoja, aby tak pripomenuli druhé výročie začatia ruskej invázie na Ukrajinu, uviedla agentúra AFP.

Do hromady hnoja aktivisti zapichli zakrvavenú ruskú vlajku s nápisom v poľštine a v angličtine prirovnávajúcom Rusko k výkalu.

10:28 Do Kyjeva v deň druhého výročia invázie pricestovali viacerí politici. S ukrajinským prezidentom sa stretáva predsedníčka Európskej komisie, a tiež talianska premiérka, kanadský premiér a predseda vlády Belgicka.

10:14 Priamo v Kyjeve je stále aj náš štáb, ktorý monitoruje situáciu v deň druhého výročia ruskej agresie na Ukrajine. Spojili sme sa s Richardom Dírerom, ktorý vyspovedal galeristu Oleksandra Šelušenka z galérie Tsekh.

10:10 Ukrajinské ministerstvo obrany na sociálnej sieti X píše, že "nepriateľ nás plánoval zničiť do troch dní, ale ukrajinská jednota a statočnosť zlomili plán agresora".

10:05 "Svetlo" zvíťazí nad "tmou" na Ukrajine, povedal hlavný veliteľ ukrajinskej armády Oleksandr Syrskij. "Som presvedčený, že jednota je naše víťazstvo. A to sa určite stane. Pretože svetlo vždy porazí tmu!" uviedol Syrsky na sociálnej sieti.

Pripomenul, ako málokto veril, že menšia ukrajinská armáda dokáže odraziť ruský postup na Kyjev v prvých dňoch vojny v roku 2022.

9:55 Do tretieho roka bojov proti agresorovi vstupuje Ukrajina oslabená nedostatkom západnej pomoci, zatiaľ čo Rusko je povzbudené miernymi úspechmi na bojisku, píše agentúra AP.

9:45 Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg v sobotu vyzval Ukrajinu a jej spojencov, aby "nestrácali nádej". "Situácia na bojisku zostáva mimoriadne náročná. Cieľ prezidenta Putina ovládnuť Ukrajinu sa nezmenil a nič nenasvedčuje tomu, že by sa pripravoval na mier. Nesmieme však strácať nádej," vyhlásil šéf NATO.

9:39 Putin tvrdí, že anektované územia Ukrajiny sú súčasťou Ruska.

9:24 Dva roky vojny, státisíce zničených ľudských životov. Redaktor ta3 Denis Dufala vo svojom článku zhrnul konflikt na Ukrajine v číslach.

9:16 Z ruského mesta Lipeck hlásia výbuchy. Regionálny guvernér Igor Artamonov na platforme Telegram uviedol, že požiar vypukol v Novolipeckom metalurgickom závode a hasičom sa ho podarilo uhasiť.

Už sú tomu dva roky, od začiatku plnoplošnej invázie Ruska na Ukrajinu.

8:48 „Ukrajina bojuje za seba, za svoje ideály, za našu Európu. Naše odhodlanie po jej boku nezoslabne," vyhlásil francúzsky prezident Emmanuel Macron.

9:02 Britský premiér Rishi Sunak vyhlásil, že podpora Ukrajiny je nevyhnutná.

„V tejto chvíli by sme mali ukázať, že tyrania nikdy nezvíťazí, a opäť povedať, že budeme dnes aj zajtra stáť pri Ukrajine... Sme pripravení robiť, čo bude treba, pokým nezvíťazia," uviedol britský predseda vlády.

8:40 Do Kyjeva dorazila predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová. Počas dňa absolvuje rokovanie s prezidentom Zelenským.

8:35 Ruský minister obrany Sergej Šojgu podľa ministerstva obrany vykonal inšpekciu zoskupení vojsk Stred, informuje portál Centralasia. Práve táto skupina pred niekoľkými dňami dobyla východoukrajinské mesto Avdijivka. Išlo o strategický bod ukrajinskej obrany.

8:15 Nemecký kancelár pripomenul význam odstrašenia pre Rusko. Okrem toho pripomenul aj potrebu jednoty spojencov pri podpore Ukrajiny.

"Odstrašenie, obranná pripravenosť - viem, že z úst nemeckého kancelára to sú neobvyklé slová; slová, ktoré sme v Nemecku nepoužívali tak dlho, že sme ich takmer zabudli. Tieto slová však znamenajú veľmi dôležitú úlohu: Spoločne s našimi spojencami musíme byť takí silní, aby sa nás nikto neodvážil napadnúť," informoval nemecký kancelár.

8:10 Dva roky plnoformátovej invázie Ruska na Ukrajinu nám priblížila veľvyslankyňa EÚ na Ukrajine Katarína Mathernová. Je podľa nej nevyhnutné, aby členské štáty Únie naďalej stáli za našim východným susedom.

7:20 Rusko získava množstvo dronov Šáhid z Iránu. Ďalším zdrojom vojenskej techniky je Severná Kórea. Tá dodáva množstvo najmä staršej vojenskej munície. Spojené štáty v deň druhého výročia invázie odhadli kórejské dodávky na cca 10 tisíc kontajnerov streliva.

6:55 Náš štáb sa momentálne nachádza v Kyjeve. Pozrite si, ako to v ukrajinskej metropole vyzeralo v piatok večer.

6:50 Situáciu ohľadom výročia ruskej invázie mapujeme aj vo vysielaní. Pripravujeme živé vstupy z Kyjeva či rozhovory s veľvyslancami a inými exkluzívnymi hosťami.

6:45 ta3 sa nedávno podarilo vyspovedať dobrovoľného vojaka, ktorý bojuje na východe Ukrajiny. V rozhovore s redaktorkou Patríciou Kordiakovou priblížil, ako to na fronte vyzerá a prezradil, v čom majú Rusi výhodu. Rozhovor nájdete v článku nižšie.

6:40 Členské štáty EÚ v piatok definitívne schválili trinásty balík sankcií proti Rusku, ktorý obsahuje zoznam 106 jednotlivcov a 88 inštitúcií či firiem. V článku nižšie si môžete prečítať, čo najnovší balíček obsahuje.

6:35 Dva roky plnoformátovej vojny na Ukrajine zmenili chod celého sveta. V relácii Téma sme sa s analytikom Vladimírom Bednárom a riaditeľom MEMO 98 Rasťom Kuželom rozprávali o tom, ako hodnotia vojnu.

6:30 Vitajte pri ONLINE článku. Od začiatku vojny na Ukrajine ubehli dva roky. Pri príležitosti smutného výročia vycestoval na Ukrajinu aj štáb ta3. Pozrite si, ako to v piatok ráno vyzeralo u našich východných susedov. Situáciu v živom vstupe z mesta Rivne priblížil moderátor Richard Dírer.

zdielať
zdielať
sledovať
mReportér edit
Komentáre k článku
Zdielajte článok