Stávkové kancelárie vypísali kurzy na politikov. Pozrite sa, kto je favoritom tipérov

ta3/Denis Dufala
24.8.2023 15:43

Od pravdepodobných až po stávky bez šance. Stávkové kancelárie vypísali kurzové ponuky na predčasné parlamentné voľby. Kto je favoritom a kto naopak "outsiderom" sa dozviete v článku.

Stávkové kancelárie vypísali kurzy na politikov. Pozrite sa, kto je favoritom tipérov
TASR/Denis Dufala

Stávkari už pouzatvárali prvé tipy na predčasné voľby koncom septembra. Pozreli sme sa, kto je favoritom tipérov, na zaujímavé stávky aj na to, ako ohodnotili politikov stávkové kancelárie.

Okrem počtu percent jednotlivých politických subjektov sa dá napríklad stávkovať aj na volebnú účasť, na to, kto získa najviac hlasov, umiestnenie jednotlivých strán a aj to, kto bude prvým predsedom vlády s podporou parlamentu.

Hlboká priepasť

Najpriaznivejší kurz na premiéra s dôverou Národnej rady SR po voľbách dopriali stávkové kancelárie Robertovi Ficovi s kurzom 2,1 (pozn. red. v niektorých kanceláriách je pred Ficom favorizovaný Ľudovít Ódor). Nasleduje Michal Šimečka (kurz 2,85), Peter Pellegrini (kurz 4,1) a s priepastným rozdielom pokračujú Igor Matovič (kurz 110) či Boris Kollár (kurz 260). Vysoké nepriaznivé kurzy majú aj ďalší predstavitelia politických subjektov. Na chvoste visí Marian Kotleba s kurzom 1 200.

V jednotlivých stávkových kanceláriách sa kurzy pri nízkych kurzoch líšia o desatiny, v prípade vyšších kurzov (100+) sa šance na výhru zvyšujú o niekoľko desiatok. V niektorých prípadoch sa líši menovité poradie víťaza - napríklad Igor Matovič je v jednej kancelárii bez výraznej šance, v inej mu naopak veria o niečo viac.       

Tipéri Smeru

Najtipovanejšou možnosťou je, že Smer-SSD získa najviac hlasov s kurzom 1,51 (pozn. red. za jedno euro by ste vyhrali 51 centov) - táto stávka je uzatvorená na viac ako 2000 tiketoch. Tipéri ďalej veria, že Hlas-SD sa umiestni v prvej trojici s najvyšším počtom hlasov voličov - čo predstavuje kurz 1,32 a ľudia na to stavili doteraz dokopy 275-krát. Tipujú aj to, že najviac hlasov získa Oľano a priatelia, čomu stávkové kancelárie neveria, pretože na túto stávku je priradený vysoký kurz - až 105 (pozn. red. na túto stávku v čase písania článku ľudia stavili viac ako 200-krát)

V najčastejších stávkach sa objavuje Hlas-SD ešte jeden raz, no s iným tipom - že dosiahne najvyšší počet hlasov s kurzom 28. Až 94 stávok uzatvorili tipéri na to, že Progresívne Slovensko bude mať menej ako 5,01 percenta voličov - kurz na túto stávku predstavuje 90.

Jedna zo stávkových kancelárií vypísala tiež kurzy na účasť vo voľbách, pričom za medzník nastavila 63,01 percenta. Pravdepodobnejšia je podľa nej vyššia účasť, čomu svedčí aj kurz 1,6, keďže ju zrejme porovnávala s účasťou z predošlých parlamentných volieb, ktorá bola na úrovni 65,80 percenta.

Odpísané strany

Stávkové kancelárie neveria tomu, že sa do parlamentu dostanú strany ako Aliancia či Demokrati. Zodpovedá tomu nepriaznivý kurz 1,08 pre Alianciu a 1,07 pre Demokratov. Nepredpokladá sa ani zisk parlamentných kresiel pre strany KSS, Piráti, SDKÚ-DS, Spravodlivosť - pre všetky platí kurz 400. Naopak, na druhom konci stojí Ficov Smer s kurzom 385 na to, že bude mať menej ako 5,01 percenta. 

Neráta sa ani s tým, že sa do parlamentu dostanú len štyri a menej strán (kurz 45). Niektoré analýzy tipérov však tvrdia, že väčšie subjekty preberú hlasy tým menším, no takýto scenár je však nepravdepodobný. Stávková kancelária dôveruje skôr tomu, že sa do Národnej Rady SR dostane menej ako deväť strán (kurz 1,13). V predošlých parlamentných voľbách získalo dôveru voličov sedem politických subjektov.

"Rýchle zbohatnutie"

V prípade, že by vyhrali voľby nefavorizované strany ako KSS, Piráti, SDKÚ-DS alebo Spravodlivosť, má tipér šancu vyhrať za jedno euro 5000 eur. Najpravdepodobnejšími víťazmi sú Smer-SSD (kurz 1,51) alebo Progresívne Slovensko (kurz 2,8), ostatné strany za týmito dvoma rivalmi kurzovo výrazne zaostávajú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok