Nie Smer, ale pán Kiska kradol dane, tvrdí Kaliňák. Vy ste jeden z podozrivých, oponuje Naď

ta3
29.6.2023 21:55

Bývalý prezident Kiska stojí pred súdom, tvrdí, že by tam mal stáť Robert Fico a Robert Kaliňák. Oboch kritizoval za drancovanie armády aj bývalý minister obrany Jaroslav Naď. Špičky Smeru Kiskovi odkazujú, že je daňový podvodník a Naďovi, že znížil obranyschopnosť Slovenska na minimum. Hosťami relácie Téma dňa boli Jaroslav Naď (Demokrati) a Robert Kaliňák (Smer-SSD).

fbhdrre_1.jpg
TA3

Kiska obviňuje Fica, Gašparoviča a Kaliňáka

„On keď bol pristihnutý pri čine, tak v zásade začal tvrdiť, že je to naša práca. Dnes sa medzičasom priznal k trinástim daňovým podvodom,“ povedal Kaliňák, bývalý minister vnútra, na margo exprezidenta Andreja Kisku. „Pán Kiska tvrdí, že by som tam mal stáť ja, pán Fico, pán Gašpar. Ale nie my sme kradli dane, pán Kiska kradol daňe,“ dodáva ďalej. K výpovedi Tomáša Rajeckého, ktorý údajne vypovedal s predloženými dokumentami z finančnej správy, sa Kaliňák vyjadril, že „pán Rajecký jasne vypovedal, že to dostal poštou. Na základe výpovede začala kauza Súmrak.“ 

Naď, bývalý minister obrany, tvrdí, že neprišiel Kisku obhajovať. Vy keď ste boli vo vláde, tak vaša vláda ovplyvňovala súdy. Vy ste jeden z podozrivých. Na komentár Kaliňáka o dokumentoch povedal: „Váš nominant a možno osobný priateľ hovorí o tom, že on ako šéf Finančnej správy vie, že tie informácie išli zvnútra Finančnej správy.“ Čo považuje Naď za podstatné, je, že svedkovia hovoria, že Fico povedal Kiskovi, že ak ho vymenuje za predsedu Ústavného súdu, táto vec pôjde preč. „Nehovoril to len Kiska, hovoria to prítomní svedkovia, ktorí boli pri tom stretnutí,“ zdôraznil.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok