Kollár nás vymenil za hegerovcov, hovorí Dzurinda. Prezradil, akú funkciu mal mať v Modrej koalícii

ta3/Soňa Búranová, PB
1.3.2023 20:59

Bývalý premiér Mikuláš Dzurinda nečakane oznámil, že nevstúpi do Modrej koalície Miroslava Kollára. Čo sa udialo v zákulisí? Kde sa vidí v budúcnosti a uvažuje nad kandidatúrou na prezidenta? Dvojnásobný predseda vlády SR povedal viac v relácii Téma dňa.

20230301_tema_dna_1.jpg
TA3

Predsedom byť nechcel

Dzurinda hovorí, že začiatok bol trošku kostrbatý, no vraj vždy volal po spájaní sa programovo blízkych politických strán. Mrzí ho, že  Kollár rezignoval na Kresťanskodemokratické hnutie. Podľa neho rozhovor v centrále KDH vôbec nebol zlý. "Ale ako môžem rokovanie zvolať, keď neviem, čí som? Rád by som sa vrátil k tomu, aby sme rokovali predovšetkým vo formátoch, ktoré sú ideovo blízke. Na Slovensku sú strany, ktoré patria do EPP (Európskej ľudovej strany). Tam by som sa rád vrátil," konštatoval.

Myslí si, že keďže v politike strávil dlhé roky, "nič ho len tak nevyrušuje". "No mňa vyrušilo to, že taký človek, ako pán Kollár, dokáže nedodržať vzájomne podpísané pravidlá. Nevidí to, čo je jasné, a to to, že Slovensko naozaj potrebuje zmenu. Taká je realita. Bolo treba sa zariadiť," doplnil. Trvá na tom, že snem sa mal konať už dávno. Hovorí, že bol prvý, kto Kollárovi navrhol, aby zostal predsedom nielen Modrej koalície, ale aj strany Spolu. Vraj nevidel dôvod, aby to tak nebolo aj naďalej.

Dzurinda mal mať v Modrej koalícii funkciu "radcu alebo poradcu", ktorý bude zodpovedný za styk s tretíme stranami, a zároveň mal byť koordinátorom prípadného zostavovania kandidátky. Mal byť posledným funkcionárom v zozname. Vtipkoval, že ak má banka hlavného ekonóma, prečo by strana nemohla mať hlavného radcu.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok