Kollár nás vymenil za hegerovcov, hovorí Dzurinda. Prezradil, akú funkciu mal mať v Modrej koalícii

ta3/Soňa Búranová, PB
1.3.2023 20:59

Bývalý premiér Mikuláš Dzurinda nečakane oznámil, že nevstúpi do Modrej koalície Miroslava Kollára. Čo sa udialo v zákulisí? Kde sa vidí v budúcnosti a uvažuje nad kandidatúrou na prezidenta? Dvojnásobný predseda vlády SR povedal viac v relácii Téma dňa.

Slovensko potrebuje zmenu

Dzurinda rozhodol odísť z Modrej koalície z dvoch dôvodov. "Nie je kam vstúpiť. Podpísali sme s pánom Kollárom zmluvu a celý mesiac čakáme, že zvolá snem," ozrejmil bývalý predseda vlády. "Ťahá sa to celý mesiac, nechcem z toho robiť telenovelu. No a po druhé, pán Kollár nás Modrých, 30 mladých ľudí, vymenil za Hegerovcov," dodal.

Tvrdí, že s kolegami to všetko vyhodnotili, keďže celý mesiac nedostal nové informácie. "Takáto paralýza bola neúnosná. Pán Kollár za naším chrbtom rokoval s Hegerom, možno aj s ďalšími ľuďmi," doplnil.

"Na Slovensku je dnes zle. Študenti utekajú zo Slovenska, hovoril som aj o tom, ako sa neustále zadlžujeme. Ja tu nemienim drasticky kritizovať vládu, ale potreba zmeny je očividná. Atmosféra na uliciach nie je dobrá. Ľudia sú vystrašení," vyhlásil s tým, že "s mladými" nemohol mesiac mlčať. Cítil sa zamknutý, paralyzovaný. "Áno, Slovensko potrebuje zmenu. Nechceme recidívu. To, čo máme posledné tri roky, nás ťahá ku dnu," dodal Dzurinda.

V druhej časti relácie Téma dňa diskutovali Veronika Remišová, predsedníčka Za ľudí, a Mário Lelovský z Digitálnej koalície. Témou boli peniaze na počítače pre školákov.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok