S Dzurindom malo byť všetko dohodnuté. Vyzerá to veľmi zle pre celú pravicovú scénu, myslí si politológ

ta3
28.2.2023 12:13

Bývalý premiér Mikuláš Dzurinda a jeho tím z pripravovanej strany Modrí nevstupuje do Modrej koalície. Dzurinda to oznámil vo svojom vyhlásení. Na situáciu ohľadom Modrej koalície sme sa opýtali politológa Radoslava Štefančíka.

Ako uviedol politológ Štefančík, nemyslí si, že by sa Mikuláš Dzurinda zľakol výsledkov februárového prieskumu agentúry Focus, ktorý Modrej koalícii nameral 2 %. "Bola to len jedna tlačová konferencia. Mikuláš Dzurinda vtedy rečnil veľmi dlho, ale dokopy nepovedal nič, čo by sme už nepoznali," pripomenul.

To, že Dzurinda neinformoval Kollára o svojom rozhodnutí vopred je podľa politológa nepochopiteľné. "Mikuláš Dzurinda v minulosti nerobil takéto prekvapivé rozhodnutia. Ak išiel do nejakého rozhodnutia, tak o ňom rokoval najskôr so svojimi partnermi," pokračoval Štefančík. Aj preto sa po tlačovej besede o existencii Modrej koalície Mikuláša Dzurindu zdalo, že "je všetko dohodnuté, ale nakoniec sa zdá, že dohodnuté nebolo nič".

Po utorkovom vyhlásení to podľa jeho slov "vyzerá veľmi zle pre celú pravicovú scénu, pretože sa triešti ešte aj pred voľbami. Volič si teraz môže klásť otázku - prečo by som mal tieto politické strany voliť, keď sa nedohodnú ani pred voľbami?".

Na otázku, komu krok ublíži viac či Dzurindovi, alebo Kollárovi, politológ odpovedal, že od týchto dvoch strán nikto neočakával, že vyhrajú voľby a budú "miešať karty" kto s kým.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok