Kollár na výslní. Nikoho neurážam, preto som schopný riadiť parlament, reagoval líder Sme rodina

ta3/Soňa Búranová PB
10.11.2022 20:37

Igor Matovič tvrdí, že tu bude vládnuť večne. Základným predpokladom je, aby ho podporoval predseda parlamentu Boris Kollár. Ten je momentálne na výslní slovenskej politiky. Ako bude svoje výsadné postavenie využívať? Viac povedal ako hosť v relácii Téma dňa s Petrom Bielikom.

kollar_tema_dna_1.jpg
TA3

Kollárove úmysly

Kollár hovorí, že pomohol svojím hlasom všetkým domácnostiam. Hovorí napríklad o prijatí zákona o energetickej núdzi. Obhajuje sa, že lyžiarskym strediskám so znížením DPH nepomáhal vo svojom vlastnom záujme. "Ja už som si zarobil predtým vo svojom živote vo svojom podnikaní," reagoval rozhorčene. Vraví, že rovnako bude podporovať aj gastro priemysel. 

Sme rodina totiž na poslednú chvíľu predložila k vládnej novele o DPH zmenu, aby sa od januára do konca apríla znížila DPH lyžiarskym vlekom, lanovkám či aquaparkom. Stalo sa tak v stredu, čo vyvovalo vlnu kritiky. Predseda parlamentu tvrdí, že s touto zmenou prišiel, lebo mu ju až teraz odobril minister financií Matovič. 

Takisto vraj loboval za nižšiu DPH pre gastro sektor, ale s ňou doposiaľ v koalícii neuspel, tak ju nenavrhol. Oponoval, že spoločne so spomínanou novelou o znížení DPH ju však predložiť nemohol.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 2 / 3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok