SaS vylúčila návrat do vlády, no na predčasné voľby netlačí. Riadne sú tu cobydup, reagoval Sulík

ta3/Soňa Búranová, PB
9.11.2022 20:40

Poslanci spojili správne káble a parlament začal rokovať. Ani teraz sa to však nezaobišlo bez bizarností. Richard Sulík to označil za vedenie schôdze „na hulváta“. SaS však ostáva vo zvláštnej, nečitateľnej pozícii. Patrí definitívne do opozície alebo sa ešte stále chce vrátiť do vlády? Prečo odmietla rokovať o návrhu štátneho rozpočtu s ministerstvom financií? Viac povedal v Téme dňa jej líder Richard Sulík.

td_21.jpg
TA3

Sulík označil stredajšie vedenie schôdze v parlamente za vedenie "na hulváta". "Takto sa nedá meniť legislatíva, takéto niečo vedie iba k chaosu," okomentoval. "Parlamentná kultúra sa bude dodržiavať, ak nie, spravíme všetko pre to, aby to tak bolo," hovorí líder SaS a požaduje, aby o návrhoch prebiehala rozprava, ako tomu býva zvykom, a nie, aby poslanci prišli so zmenami "pod pazuchou".

Šéf liberálov vylúčil, že by sa SaS chcela vrátiť do vlády. "Toto pre nás skončilo. My sa do tejto vlády v žiadnom prípade vracať nebudeme, my sme opozičná strana. Ale ak príde dobrý návrh, my nemáme problém zaň hlasovať," vysvetlil. SaS podľa neho odmieta byť zodpovedná za to, čo "stvára" Igor Matovič, preto sa rozhodla zvoliť plán B, teda odísť z vlády, keďže plán A, odvolať ministra financií, nevyšiel. Plán C vraj nemá, keďže žiaden nie je.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok