Kollár na výslní. Nikoho neurážam, preto som schopný riadiť parlament, reagoval líder Sme rodina

ta3/Soňa Búranová PB
10.11.2022 20:37

Igor Matovič tvrdí, že tu bude vládnuť večne. Základným predpokladom je, aby ho podporoval predseda parlamentu Boris Kollár. Ten je momentálne na výslní slovenskej politiky. Ako bude svoje výsadné postavenie využívať? Viac povedal ako hosť v relácii Téma dňa s Petrom Bielikom.

kollar_tema_dna_1.jpg
TA3

Parlament čakájú zákony, ktorých schválenie je kľúčové, no nie jednoduché. Slovensko navyše čaká referendum. Igor Matovič však vo štvrtok vyhlásil, že tu bude vládnuť večne. "To použil ako sarkazmus. Ťažko reagovať, treba to brať s humorom," reaguje na jeho výrok šéf parlamentu.

Vysvetlenia

Nad reakciou Richarda Sulíka, že viedol schôdzu parlamentu "na hulváta", sa zasmial. "Bola to úplne štandardná schôdza, až na ten počet návrhov," hovorí Kollár v súvislosti s tým, že namiesto tridsiatich ich bolo asi dvesto. "To, že sa niečo Richardovi Sulíkovi páči alebo nie, tak od toho nezávisí celý parlament," dodal.

Obhajuje tiež postup v parlamente, ktorý po probléme s káblom nerokoval. Tvrdí, že nemohol oznámiť, že schôdza bude pokračovať, keďže bolo nutné zistiť, čo sa stalo. Chcel predísť tomu, že by maril policajné vyšetrovanie, ak by sa zistilo, že naozaj išlo o hekerský útok. Vyjadrenia Anny Zemanovej zo SaS, že treba rokovať, kritizoval práve z tohto dôvodu. Parlament od začiatku tohto týždňa už funguje naplno.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 3 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok