Nová doba, nové výrazy: Biromantik sa bezhlavo zamiluje, vášeň však nečakajte

TA3/zm
5.5.2022 16:00

Typológia vzťahov a sexuálnych orientácia sa v posledných rokoch poriadne rozrástla a jedným z nových pojmov, ktoré vznikli, je biromantik. Je zjavné, že láskyplné gestá od vzťahu s takýmto mužom môžete očakávať, ale to je asi tak všetko. Vášeň nie je na zozname toho, čo vám vedia ponúknuť.

Nová doba, nové výrazy: Biromantik sa bezhlavo zamiluje, vášeň však nečakajte
Pexels

S predponami hetero, homo a bi sme sa stretávali roky, no zrazu k nim pribudli pansexuáli, sapiosexuáli, lumbersexuáli, demisexuáli či polyamoria. Skôr než sa stihnete medzi nimi zorientovať, je tu ďalší typ milovníka, a to biromantik. Veľa si však od toho nesľubujte, aj keď to znie dobre.

Romantika na druhú

Predpona „bi“ sa nám roky spájala s bisexualitou, teda príťažlivosťou k obom pohlaviam. Novodobý trend sexuality si túto časť ponecháva, ale pribúda k tomu romantika, ktorá znamená prvé i posledné. Konkrétne máme na mysli, že biromantik sa k činom neodhodlá, ale gestá, ktoré pre vás z lásky pripraví, budú veľkolepé.

Emocionálne puto

Vzťah s biromantikom nie je postavený na túžbe a vášni. Tá sa odohráva u týchto jedincov inak ako na fyzickej úrovni. Ide im predovšetkým a emocionálne spojenie, kedy by pre objekt svojej zvláštnej lásky urobili veľa, no stále len na romantickej úrovni. Tak trochu to môže pripomínať platonickú lásku, no tú poznáme ako nenaplnenú. Tento druh novodobého vzťahu naplnený je, pretože obaja z dvojice vedia, že tvoria pár, akurát si náklonnosť prejavujú inak než klasicky.

A v neposlednom rade sa treba vrátiť opäť k časti „bi“, pretože takto sa duševne spojiť dokážu biromantici s oboma pohlaviami a súčasne. Odborníci preto hovoria, že vytvoriť vzťah s takýmto človekom zvládnete len v mladom alebo, naopak, vyššom veku. Kedy od vzťahu nepotrebujete práve intimitu, ale skôr oceníte držanie za ruku, hlboké rozhovory a romantické gestá.      

Témy: Vzťahy
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok