Sexuálna abstinencia nie je zdravá. Čo všetko sa deje s telom, ak máte intímny pôst?

TA3/zm
12.10.2021 16:00

Zdravý intímny život prospieva nášmu sebavedomiu, podávame väčší pracovný výkon a do tela sa nám uvoľňujú hormóny šťastia. Čo však nastane, ak ho nemáme?

Sexuálna abstinencia nie je zdravá. Čo všetko sa deje s telom, ak máte intímny pôst?
Pexels/Monstera

Podľa odborníkov dlhodobá sexuálna abstinencia nie je vôbec prospešná pre naše zdravie a psychiku. Môže mať niekoľko negatívnych následkov, medzi ktorými je dokonca priberanie.  

Psychika

V prvom rade, absencia intimity neprospieva duševnému zdraviu, obzvlášť u žien. Podvedome sa cítime nepekné, keď o nás nikto nejaví záujem. To vedie k zníženému sebavedomiu, smútku až depresii a v niektorých prípadoch i k agresivite.

S milostným pôstom súvisí, paradoxne, zvyšovanie hmotnosti. Nie je to len o tom, že pri sexuálnej aktivite spaľujeme nejaké tie kalórie, a tak nepriberáme. So zlým psychickým rozpoložením, ktoré sexuálna abstinencia prináša, ide ruka v ruke prejedanie.

Inkontinencia

Po zdravotnej stránke je pre telo určite dobré viesť milostný život aj vo vyššom veku. Ak ženy dlhšie nemajú pohlavný styk, ochabujú svaly panvového dna, čo vedie k zvýšeniu rizika inkontinencie. V prípade menštruácie sa bez sexuálnej aktivity zas zvyšuje pravdepodobnosť silnejších kŕčov v podbrušku a celkovej hormonálnej nerovnováhy.    

S milostným pôstom súvisí, paradoxne, zvyšovanie hmotnosti. So zlým psychickým rozpoložením, ktoré sexuálna abstinencia prináša, ide ruka v ruke prejedanie.

U mužov prostata

Ani páni nie sú na tom o nič lepšie, ak sa vzdajú spálňových radovánok. Prieskumy ukázali, že muži, ktorí majú málo alebo žiaden sex, majú oveľa vyššie riziko ochorenia prostaty. Zároveň pravidelný styk prispieva k zdravému krvnému tlaku, a teda menšej šanci na infarkt.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok