Tieto jesenné pleťové oleje by vám nemali chýbať. Vyskúšajte šípky či gaštany netradične

TA3/zm
9.10.2021 10:00

Tieto oleje síce nebudete doma samy pripravovať, ale ich základom sú jesenné plody bohaté na živiny a vitamíny skvelé i pre našu pleť.

Tieto jesenné pleťové oleje by vám nemali chýbať. Vyskúšajte šípky či gaštany netradične
Pexels/Mareefe

Gaštany, šípky či tekvice neodmysliteľne patria k symbolom jesene. Ich využitie môže byť rôzne od dekorácie, cez kuchyňu až po kozmetiku. Vyskúšajte tieto menej tradičné pleťové oleje, pre ktoré sú jesenné plody základom.

Gaštanový olej

Gaštany poznáme všetci, olej z neho už menej z nás. Nie je síce jedlý, ale je liečivý a skrášľujúci. Oceníte ho ako prevenciu ale aj redukciu už vzniknutých kŕčových žíl. Stačí ho pravidelne vmasírovať do pokožky. S popraskanými žilkami si poradí aj na tvári. V takom prípade naneste pár kvapiek do dlaní a šúchaním ho zohrejte ešte pred aplikáciou. Tretí spôsob, na čo využiť pomerne neznámy gaštanový olej sú vlasy. Tým prospieva na lesk a pevnosť, stačí si raz týždenne urobiť zábal.

Tekvicový olej

Oranžové tekvice sú symbolom jesene aj vďaka americkému Halloweenu. Ten oslavovať nemusíte, ale verte, že účinky tekvicového oleja veru ospevovať budete. Zoženiete ho bežne, pretože sa využíva v prvom rade v kuchyni. Vyskúšať ho ale môžete aj na ruky a nechtovú kožu. Stačí si z neho robiť pravidelne zábaly, keďže má anti-age účinky a spevňuje nechty ,Okrem dužiny z tekvice, z ktorej si doma dokážete pripraviť masky a zábaly na mnoho spôsobov, je skvelým beauty pomocníkom aj tekvicový olej. Jeho pozitívne účinky sú dokázané na nechty a nechtovú kožu.

Šípkový olej

Červené šípky sú krásna dekorácia, je z nich výborný lekvár, ale počuli ste o účinkom šípkového oleja? Má omladzujúce účinky, keďže je bohatý na kyselinu linolovú. Jeseň je ideálnym obdobím na jeho aplikáciu, pretože dokáže pleť ochrániť aj pred predčasným starnutím zo slnečného žiarenia. Počas babieho leta zvyčajne na SPF faktor nemyslíme, ale aj aj jesenné slnko môže tvár opáliť. Olej zo čípok vás však výborne ochráni.

Témy: Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok