Univerzálny pomocník z prírody: Šípkový olej zatočí so striami, vráskami aj akné

TA3/zm
22.8.2021 10:00

Bio kozmetika sa teší v posledných rokoch veľkej obľube. Ak ste si zamilovali oleje, určite vyskúšajte šípkový. Ten je natoľko univerzálny, že sadne každej pokožke a vyrieši celé spektrum problémov.

Univerzálny pomocník z prírody: Šípkový olej zatočí so striami, vráskami aj akné
Pixabay

Krásne, do jantárova sfarbený olej sa získava lisovaním šípok za studena. Má mimoriadne priaznivé účinky pre pokožku, preto si našiel okrem farmaceutického priemyslu uplatnenie aj v kozmetickom. A čo je rovnako výborná správa, stojí len pá eur, ale dokáže naozaj divy.

Suchý olej

Milovníčky olejov ho určite poznajú, no dámy, ktoré sa vyhýbajú mastným prípravkom by sa mohli na tento olej nechať presvedčiť. O šípkovom oleji sa totiž hovorí ako o suchom, pretože sa veľmi rýchlo vstrebáva do pokožky a nezanecháva na nej mastný film.

Zvonku i zvnútra

Zo šípkového oleja môže naše telo profitovať z vonku i zvnútra. Je bohatý ma vitamíny A, C a E, ale na kyselinu linolenovú alebo silný antioxidant lykopén.

Je to známy anti-age prípravok, keďže redukuje vrásky i pigmentové škvrny. Ale rovnako je šípkový olej liečiteľom a poradí si s akné, striami po pôrode alebo jazvami po popálení. Okrem tváre ho pokojne môžete používať namiesto telového mlieka, i tu si poradí s kožnými problémami ako sú psoriáza či ekzémy.

Pri vnútornom použití sa odporúča jedna čajová lyžička denne ako prevencia pred žlčníkovými kameňmi, stabilizovaní krvného tlaku a zlepšení imunity.

Šípkový olej Pixabay/Juraj Varga

Šípky na vlasy a nechty

Ak vás trápia suché vlasy, rozštiepené končeky alebo dokonca lupiny,šípkový olej bude vašim obľúbeným kozmetickým prípravkom. Stačí pár kvapiek zhriať v rukách, aplikovať na končeky alebo do vlasovej pokožky a nechať pôsobiť aspoň hodinu pod uterákom, aby sa udržiavalo teplo. Potom môžete vlasy dôkladne umyť a opakovať túto kúru aspoň raz týždenne.

Rovnako štiepiacim sa nechtom môžete dopriať zábal zo šípok, a to až 3x za týždeň. Olej používajte ako krém a večer ho naneste na nechty a okolitú kožu, dobre vmasírujte a nechajte pôsobiť cez noc.             

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok