FOTO: Politici zložili zbrane. Na oslave narodenín Televízie TA3 zabudli na vzájomné spory

TA3
13.9.2021 18:00

Televízia TA3 oslavuje svoje 20. výročie a pri tejto príležitosti nechýbala ani veľká oslava. Cestu si na ňu našli aj známe osobnosti politiky, ktoré však aspoň na jeden večer zabudli na svoje rozpory a rozdielne názory. Vedenie televízie na čele s Mirjanou Hron Sikimič hostilo politikov bez ohľadu na ich politickú príslusnosť.

Politici zložili zbrane. Na oslave narodenín Televízie TA3 zabudli na vzájomné spory
David Duducz

Začiatky televízie boli trochu nečakané. Hoci bolo všetko naplánované, moderátori trénovali a celý štáb sa pripravoval na spustenie jedinej spravodajskej televízie na Slovensku, predsa bolo prvé ostré vysielanie prekvapením. Televízia TA3 sa svojím divákom prihovorila skôr, ako plánovala. Za všetko mohol útok na newyorské Dvojičky, ktorý poznačil celý svet.

O teroristických útokoch, ktoré si vyžiadali množstvo obetí, informovali všetky svetové televízie. A medzi nimi sa zrazu objavila aj Televízia TA3. Slovenským divákom prinášala rýchle spravodajstvo o všetkom podstatnom, čo sa vo svete dialo. Na to, že sa začiatok vysielania spája práve s teroristickými útokmi si spomína aj choreograf Ján Ďurovčík či spevák Peter Nagy

Aj Boris Kollár prišiel zagratulovať Televízii TA3 k 20. výročiu. David Duducz

Odvtedy však Televízia TA3 prešla dlhú cestu. Za dvadsať rokov svojej existencie na slovenskom mediálnom trhu si získala rešpekt a uznanie. Stala sa neoddeliteľnou súčasťou slovenských domácností, ale tiež životov politikov. Kde inde by sa malo to najdôležitejšie, čo sa dejej na politickej scéne, preberať, ak nie práve na obrazovkách spravodajskej televízie?

No napriek tomu, že naši moderátori a redaktori kladú často nepríjemné otázky, ktorými sa snažia dostať k podstate problémov, politici na televíziu nezanevreli. Dôkazom je aj to, že mnohí z nich prišli Televízii TA3 k výročiu osobne zablahoželať. Na jednom mieste a v rovnakom čase sa tak stretli Erik Tomáš, Richard Sulík, Tomáš Drucker či Boris Kollár. Ako sa však na gratulantov patrí, svoje rozdielne názory a spory nechali za sebou. 

Minister dopravy Andrej Doležal na oslave narodenín Televízie TA3. David Duducz

Podľa Andreja Doležala, ktorý na oslave tiež nechýbal, spravodajská televízia patrí do slovenského mediálneho priestoru. "Prajem ďalších minimálne dvadsať rokov a ešte väčšej kvality a ešte viac úspechov," zaželal televízii minister dopravy.

"Počas svojej kariéry s TA3 denno-denne vstávam aj zaspávam," hovorí Erik Tomáš, poslanec a člen strany Hlas-SD. Práve z našej televízie čerpá aktuálne informácie, preto si nevie svoj profesionálny život bez TA3 predstaviť. 

Na oslave 20. výročia Televízie TA3 tak išla práca aj politika bokom. A kto všetko prišiel televízii zablahoželať? Pozrite sa v našej galérii >>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok