Moderátori Televízie TA3 si život bez nej nevedia predstaviť, našli tu druhý domov

TA3
11.9.2021 12:00

Televízia TA3 oslavuje 20. výročie. Ako vnímajú tento významný míľnik moderátori, ktorých tváre sú neodmysliteľne späté s televíziou?

Moderátori Televízie TA3 si život bez nej nevedia predstaviť, našli tu druhý domov
TA3

Peter Bielik: Diváci vnímajú realitu bez pozlátok

"Televízia TA3 pre mňa bola a stále je veľkým darom. Možnosť byť priamo pri všetkých dôležitých rozhodnutiach, kauzách a historických zmenách sa nedá ničím vyvážiť, ani nahradiť. Pot na čele politikov, strach v tvárach zločincov, ale aj lesk v očiach víťazov a spontánnu radosť úspešných ľudí vnímame ako prví my moderátori a redaktori spravodajstva a publicistiky," opisuje Peter Bielik, ktorý je súčasťou televízie už od začiatku jej vysielania.

"Zimomriavky pri chrbtici, mierne chvenie v hlase a stúpajúci adrenalín v krvi zažívame najmä vtedy, keď divákom prinášame informácie bezprostredne, v živom vysielaní. Televízia TA3 má najvyšší podiel živých prenosov zo všetkých slovenských televízií. Naši diváci tak majú možnosť vnímať realitu priamo bez selekcie a pozlátok, tak ako ju prináša život. Tento dar si veľmi vážim a verím, že z neho budem môcť ťažiť ešte mnoho rokov," dodal.

Lenka Ježová si iný život nevie predstaviť

Pre moderátorku Lenku Ježovú je práca v spravodajstve ako droga. "Navyknete si na to byť v centre diania, mať neustály prísun informácií a svojou troškou pomôcť v informovaní aj verejnosti. Práve počas pandémie sa ukázala práca novinára dôležitejšia než predtým. Síce nemáme v ruke skalpel a ani odznak, no snažili sme sa ľuďom pomáhať zorientovať sa v záplave údajov, napríklad aj počas pandémie, aby ťažké obdobie prekonali. Život mimo televízie si aj preto už neviem predstaviť."

Rastislav Iliev prežíva výnimočnú jeseň

"Pre mňa konkrétne je táto jeseň výnimočná. V októbri totiž uplynie 6 rokov, odkedy pracujem v TA3 a zároveň som hrdý na to, že môžem byť pri oslavách 20. výročia jedinej spravodajskej televízie na Slovensku. Hoci sa moje pôsobenie v TA3 môže niekomu zdať ako krátka doba, ja sa z tej šestky nesmierne teším, pretože som si za ten čas prešiel kusisko cesty a dostal veľa pracovných príležitostí, ktoré ma formujú a posúvajú ďalej," hovorí moderátor Rastislav Iliev. 

Podľa neho nám aj pandémia ukázala, že to, čo pre divákov robíme, má zmysel a dokážu to patrične oceniť. "TA3 počas koronakrízy lámala rekordy sledovanosti a to aj televízií želám do budúcna. Čoraz viac spokojných a kvalitne informovaných divákov a to aj vtedy, keď covid zmizne."

Zuzana Wenzlová našla v TA3 druhý domov

"V televízii TA3 som pred 15-timi rokmi našla svoj druhý domov. Nielen pre tie tisícky strávených hodín vo vysielaní, ale aj pre to, že som v nej spoznala svojho manžela a spolu máme úžasnú dcéru a skvelý život. Rozdiel je, že v papučiach ma v budove televízie nestretnete," hovorí veselo moderátorka Zuzana Wenzlová.

"V tomto druhom domove som časom dospela – z dievčaťa na ženu s nadhľadom. Roky strávené v televíznom prostredí mi ukázali život a svet z mnohých strán a naučili ma, že život nie je len čierny alebo biely, ale pestrofarebný. A je len na nás, na aké farebné spektrum sa zameriame, aby sme vnímali pozitívne farby dúhy. Verím, že tak ako televízia je mojou súčasťou, za roky môjho pôsobenia som aj ja v nej zanechala svoj pozitívny odtlačok (a nemyslím tým od rúžu)," dodala.

Zuzana Straková Wenzlová našla v televízii druhý domov. TA3

Martin Linhart nezabudne na stretnutie s pápežom

TA3 oslavuje 20 rokov. Ja som jej súčasťou o dva roky menej. Stále ma fascinuje, že dáva mne, ale najmä divákom, šancu byť pri tom, keď sa dejú veci. Témy veľké, ktoré hýbu svetom, ale aj tie nenápadné, ktoré však hýbu životmi bežných ľudí. Pre mňa bolo najväčším zážitkom, že som bol pri tom, keď na balkón Baziliky sv. Petra vystúpil nový pápež František, s ktorým som si o pár rokov neskôr, pri návšteve prezidenta Kisku vo Vatikáne, mohol podať ruku,“ hovorí Martin Linhart, redaktor domáceho spravodajstva.

V rámci svojej práce je intenzívne v kontaktne s politikmi, a to v rôznych fázach ich politickej kariéry: „S TA3 som bol pri tom, keď politici zažívali nečakané výhry aj porážky, bol som pri tom, keď spravodlivosť dostihla tých, ktorí si mysleli, že ich nikdy nedobehne.“ 

A čo praje televízii do ďalšieho okrúhleho výročia? „TA3 želám, aby bola stále bližšie pri tom, čo prináša život, a cez ňu aj naši diváci.

Martin Linhart nezabudne na stretnutie s pápežom TA3

Barbara Štefanovičová spomína na Larryho Kinga

Na čo si spomína Barbara Štefanovičová, redaktorka domáceho spravodajstva? „Ja si spomínam, ako som robila živé vstupy z osláv 10. výročia. Vtedy nás poctil návštevou aj slávny moderátor Larry King. Síce som mu mohla položiť len jednu otázku, ale stálo to za to. Musím povedať, že vždy mám príjemný pocit, keď sa niečo dôležité deje a ľudia si automaticky zapínajú TA3. Našu televíziu si totiž ľudia spájajú s okamžitými informáciami. Netreba čakať na žiadnu konkrétnu večernú hodinu, vedia, že keď si nás zapnú, do pár minút sú v obraze.“

Vďaka TA3 zažila veci, ku ktorým by sa inak nedostala. „Rozprávala som sa s riaditeľmi asi všetkých úradov, ministerstiev, organizácií, ktoré tu fungujú. Dlhé roky som robila živé vstupy zo Silvestrovských osláv na námestiach, čo bolo veselé moderovanie, odľahčené. Ale zase napríklad každé voľby mapujem situáciu na Ústrednej volebnej komisii, čo už je iná robota. Tak sa teším, čo prinesie ďalšia desaťročnica.“

Barbara Štefanovičová. TA3
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok