Výber pyžama ovplyvňuje kvalitu nášho spánku. Pozrite si rebríček najlepších nočných úborov

TA3/zm
19.8.2021 16:00

Už aj prieskum potvrdil, že záleží na tom, v čom si večer líhame do postele. Nie len z hľadiska toho, že chceme byť pre partnera atraktívne, a rovnako nie len preto, že sa chceme cítiť pohodlne. I na samotnú kvalitu spánku má výber pyžama veľký vplyv.

Výber pyžama ovplyvňuje kvalitu nášho spánku. Pozrite si rebríček najlepších nočných úborov
Pexels/Polina Kovaleva

Anglický portál thedozyowl.co.uk, ktorý sa zaoberá všetkým, čo súvisí so spánkom, urobil na svojich stránkach vlastný prieskum o pyžamách. Do ankety sa zapojilo dva a pol tisíc dobrovoľníkov, ktorí najskôr odpovedali, v čom chodia večer spať. Povedať typ pyžama je však najjednoduchšou časťou tohto prieskumu. Podstata prichádza až potom, a to preskúmať, v akom stave sa ľudia budia, nakoľko sú oddýchnutí. Pretože aj taká drobnosť, akou je nočný úbor má na kvalitu spánku vplyv. 

Najlepšie pyžamo

Vyše mesiaca trvalo skúmanie dobrovoľníkov a ich kvality spánku. Ľudia zapojení do prieskumu celý čas spali v rovnakom oblečení a vyhodnocovalo sa, ktorá skupina je na tom z pohľadu relaxu najlepšie. 

Nebudeme napínať, najlepšie pyžamo je žiadne pyžamo. Aspoň tak to vyplynul z prieskumu, pričom je jedno, či ste žena alebo muž. Najtvrdší spánok a najväčší oddych dosiahli tí, ktorí si líhajú do postele nahí. 

Zahoďte klasiku

Druhým najtradičnejším nočným úborom u oboch pohlaví bolo obyčajné tričko a šortky, ktoré sa zároveň ukázalo spomedzi pyžám ako najpohodlnejšie v kontexte kvality spánku. Za ním nasledoval spánok v spodnej bielizni a klasické pyžamo na tom bolo najhoršie. Vraj je pre nás podvedome stiesňujúce, a preto sa ani nevyspíme tak kvalitne, ako bez neho.

Témy: Prieskum
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok