Máme viac ako 300 nakazených, v Taliansku predĺžia obmedzenia

TA3 TASR SITA ČTK
29.3.2020 11:35

Premiér Igor Matovič predstavil nové ekonomické opatrenia na utlmenie následkov krízy. Vláda uvoľní opatrenia a povolí otvoriť niektoré prevádzky, predajne potravín však zostanú v nedeľu zatvorené. Počet nakazených novým koronavírusom stúpol na Slovensku na 314. Čo nás ešte čaká? Udalosti okolo pandémie sme s vami sledovali online aj v nedeľu.

Online článok ku koronavírusu sme ukončili. Viac informácií sa dozviete aj v našej špecializovanej sekcii.

0:30 Tvrdé opatrenia najviac doľahli na starších ľudí.

0:10 Na podujatí s názvom LaLiga Santander Fest postupne vystúpili hviezdy španielskej hudobnej scény.

23:55 Armádne lietadlá ich prevážajú z ťažko postihnutého východu krajiny.

23:40 Americký prezident Donald Trump povedal, že vyhlásenie karantény v štátoch New York, New Jersey a Connecticut "nebude nevyhnutné", informovala na svojej webovej stránke stanica BBC. V štáte New York zaznamenali už 965 úmrtí a viac ako 52,000 prípadov nákazy. Expert na infekčné ochorenia Anthony Fauci povedal, že v USA môže na následky pandémie zomrieť viac ako 100.000 ľudí.

23:30 Čistia autobusové zastávky, bankomaty, železničnú stanicu, ale napríklad aj lavičky v parku.

23:10 V Českej republike doteraz potvrdili 2 743 prípadov nákazy, zahynulo už 16 osôb.

22:55 Aj dnes sa toho dialo dosť u nás i vo svete, pozrite si prehľad tých najdôležitejších udalostí.

22:35 Predlžovať sa budú napríklad aj termíny na poberanie dávky v nezamestnanosti.

22:20 Budeme ich potrebovať viac ako 2000.

22:00 Starosta Moskvy Sergej Sobianin všetkým obyvateľom mesta nariadil domácu izoláciu z dôvodu nárastu počtu prípadov nákazy. Opatrenie vstúpi od platnosti od pondelka. Obyvatelia Moskvy budú mať povolené opustiť svoje domovy len zo zdravotných dôvodov a v prípade cesty do práce a návšteve obchodov s potravinami a lekární.

21:40 Smer bude zároveň požadovať aj predbežné opatrenie, ktoré by sledovanie telefónov zrušilo až do rozhodnutia sudcov.

21:20 Pozdrav posielajú zo svojej záhrady.

21:00 Nehnuteľnosti budú lacnejšie, no nebude jednoduché sa k nim dostať.

20:50 ..."Predíďme tomu, že deti stratia matky, ženy mužov," znie jeho odkaz.

20:40 Francúzsko v nedeľu zaznamenalo 292 nových úmrtí, čím sa celkový počet obetí v krajine zvýšil na 2606. Nakazených je vo Francúzsku viac ako 40.000 ľudí. Počet obetí je nižší ako 319 úmrtí, ktoré Francúzsko zaznamenalo v sobotu. Údaje však zahŕňajú len ľudí, ktorí nákaze podľahli v nemocnici - nie v domovoch starostlivosti o seniorov či doma v súkromí.

20:30 Ako sa vodiči správajú na cestách počas koronakrízy? Aké opatrenia musia dopravní policajti dodržiavať v týchto dňoch? Merajú rýchlosť a dávajú "fúkať"? Môžu cyklistu pokutovať za to, ak nebude mať rúško? Na otázky odpovedal zástupca riaditeľa Odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru Ján Ignaták.

20:15 Zástupcovia automobilového priemyslu, v ktorom na Slovensku pracuje priamo viac ako 175.000 zamestnancov, so znepokojením prijali aktuálne vyhlásenie vlády k opatreniam prijatým na podporu ekonomiky. Podľa zväzu prijaté opatrenia sú nedostatočné pre záchranu slovenskej ekonomiky a udržateľnej životnej úrovne zamestnancov a ich rodín v porovnaní s inými európskymi krajinami, ako je napr. Nemecko, Rakúsko, Veľká Británia, či krajiny s porovnateľným typom ekonomík, medzi ktoré predovšetkým patria najväčší konkurenti - Česká republika a Poľsko.

20:00 Dorazili najnovšie čísla z Talianska, úrady prijali rozhodnutie o predĺžení obmedzení.

19:45 Počet nakazených stúpol v Česku v nedeľu popoludní podľa ministerstva zdravotníctva na 2743. Podľa oficiálnych štatistík podľahlo ochoreniu spôsobenému novým koronavírusom 16 ľudí. Všeobecná fakultná nemocnica v Prahe informovala, že zomrela aj žena s rakovinou, ktorá mala aj COVID-19. V Karlovarskom krajiny zomrel 82-ročný muž. V Česku zomrelo už 16 ľudí, ktorí boli nakazení novým koronavírusom. Za nedeľu narástlo číslo o päť. Uzdravilo sa 11 ľudí.

19:30 Predseda Úradu pre verejné obstarávanie Miroslav Hlivák a jeho manželka boli v nedeľu pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19, Hlivák o tejto situácii už informoval mailom všetkých zamestnancov úradu.

19:10 Krajina sa zameriava na vybudovanie kolektívnej imunity, a nie na zabránenie pohybu 17 miliónov obyvateľov.

18:50 Ďalších 209 ľudí zomrelo v Británii. Celkový počet obetí v krajine je 1228. Nárast v počte úmrtí je nižší ako v sobotu, keď v Británii zaznamenali 259 obetí tohto ochorenia. Britské ministerstvo zdravotníctva oznámilo, že v Spojenom kráľovstve je nakazených už 19.522 osôb. Za posledných 24 hodín sa tento počet zvýšil o viac ako 2400 prípadov.

18:30 Počet zaznamenaných prípadov nakazenia v Nemecku za jediný deň stúpol o najmenej 4000. Vyplýva to z údajov, ktoré zverejnil v nedeľu Inštitút Roberta Kocha. Podľa tejto bilancie, dokumentujúcej stav z polnoci na nedeľu, bolo v Nemecku dosiaľ zaznamenaných celkove 52.547 prípadov nakazenia, teda v priemere 63 na 100.000 obyvateľov. Doterajší oficiálny počet úmrtí v dôsledku koronavírusovej infekcie stúpol na 389.

18:20 Výsledky testovacej vzorky, ktorú odobrali obyvateľovi rómskej osady v gelnickej mestskej časti Háj, ktorý porušil karanténu po príchode zo zahraničia, sú negatívne. Informovalo o tom mesto Gelnica na sociálnej sieti. "Sme radi, že prítomnosť nákazy v osade nebola potvrdená," uviedol primátor Dušan Tomaško s tým, že obyvatelia osady zatiaľ zostávajú v karanténe.

18:10 Na počesť Teseimu, ktorý pôsobil v oblasti dobrovoľníctva, nechali odslúžiť omšu bez prítomnosti veriacich, ktorá bola naživo streamovaná cez internet.

17:50 Hokejový tím bieloruského prezidenta Alexandra Lukašenka sa stal víťazom amatérskeho turnaja v Minsku. Hlavnou myšlienkou podujatia bolo ukázať ľuďom, že sa nemusia obávať nákazy koronavírusom.

17:30 Niektoré krajiny robia, čo sa dá. Iné si z pandémie ťažkú hlavu nerobia.

17:15 Počet nakazených v Česku stúpol na 2716. Všeobecná fakultná nemocnica v Prahe odpoludnia oznámila, že zomrela aj žena s rakovinou, ktorá mala COVID-19. Nie je však jasné, či ju rezort započíta do štatistík ako 14. obeť koronavírusu. Žena (ročník 1940) bola onkologickou pacientkou, hospitalizovaná bola krátko a podľa fakultnej nemocnice ochorenie COVID-19 nebolo bezprostrednou príčinou jej úmrtia. Ide o seniorku z Domova seniorov v pražskej časti Michle.

16:55 Letecký sektor bude jedným z najviac zasiahnutých pandémiou koronavírusu. Bez finančnej pomoci môže podľa analytikov väčšina svetových prevádzkových spoločností zbankrotovať. Odrazilo by sa to aj na vyšších cenách leteniek.

16:45 Nórske zdravotnícke úrady oznámili, že začnú robiť náhodné testy na nový koronavírus. Nórsko sa inšpirovalo Islandom, ktorý takýto experiment už urobil. Takéto náhodné testovanie medzi všetkými občanmi prinesie odpovede na dve zásadné otázky: koľko z tých ľudí, ktorí pôsobia ako nakazení, skutočne koronavírus majú, a nakoľko je tento vírus rozšírený.

16:30 Taliansky premiér Giuseppe Conte oznámil mimoriadny balík na pomoc ľuďom, ktorých pandémia nového koronavírusu zasiahla v najväčšej miere. Jeho súčasťou je aj zabezpečenie nákupných poukážok a potravinových balíčkov. Starostovia budú môcť okamžite začať čerpať peniaze z nového balíka v hodnote 4,3 miliardy eur s cieľom pomôcť riešiť potreby svojich obyvateľov. Ďalších 400 miliónov eur poskytne Taliansko zo špeciálneho fondu určeného pre "ľudí, ktorí nemajú peniaze na zabezpečenie potrebných nákupov".

16:20 V Nemecku bol populárny a uznávaný.

16:00 V Austrálii sa budú môcť na verejnosti stretávať najviac dvaja ľudia naraz, oznámil v rámci sprísnenia opatrení proti šíreniu nového koronavírusu premiér Scott Morrison. Dosiaľ v krajine platil zákaz zhromažďovania viac ako desiatich ľudí. Nové obmedzenie sa netýka členov rodiny, vzdelávania ani zamestnania.

15:50 Viaceré politické strany presúvajú svoje naplánované snemy na neurčitý termín. Dôvodom je mimoriadna situácia pre šírenie koronavírusu. Niektoré strany ostanú dlhšie bez vedenia, keďže na snemoch mali voliť predsedu a predsedníctvo. Politické strany sa zvyčajne schádzajú na snemoch po konaní parlamentných volieb.

15:40 Ešte v stredu Španielsko prekonalo v počte úmrtí Čínu, kde sa vírus koncom vlaňajška objavil. Premiér Pedro Sánchez v sobotu v televíznom prejave oznámil tvrdé ekonomické opatrenia. Prečítajte si celý článok.

15:25 Klus priblížil, že veľký záujem o návrat na Slovensko je od slovenských občanov žijúcich vo Veľkej Británii. Ako to bude s ich návratom?

14:55 Nórske zdravotnícke úrady oznámili, že začnú robiť náhodné testy na nový koronavírus. Nórsko sa inšpirovalo Islandom, ktorý takýto experiment už urobil.

14:50 Mestská poliklinika v Trnave bude v súvislosti s aktuálnou mimoriadnou situáciou od pondelka 30. marca otvorená v pracovné dni od 7.00 do 16.00 h, počas víkendov bude zatvorená. Informovalo o tom mesto na svojej webovej stránke.

14:40 Zdravotnícky personál bojuje s akútnym nedostatkom pomôcok. Pomocnú ruku podali nadšenci 3D tlače, ktorí vyrobili prototypy ochranných štítov. Nemocnice ich už dostali viac ako tisíc.

14:30 Francúzsky politik Patrick Devedjian, celé desaťročia dobre známy ako hlavná opora konzervatívnej pravice, sa stal prvým politikom vo Francúzsku, ktorý zomrel po pozitívnom testovaní na nový koronavírus. Devedjian zomrel v nedeľu skoro ráno vo veku 75 rokov po tom, čo ho začiatkom tohto týždňa hospitalizovali, oznámila správna rada departementu Hauts-de-Seine, ktorej bol šéfom (prezidentom).

14:25 Do boja s koronavírusom sa zapája celá spoločnosť. Príkladom je aj občianska iniciatíva, ktorá vďaka nápadom ľudí vytvorila aplikáciu na odbremenenie preťažených call centier. Ponúknu ju aj krízovému štábu. Ide o samoregistráciu občanov, ktorí žiadajú o vyšetrenie na ochorenie COVID-19.

14:20 Opatrenia na podporu podnikov a zamestnancov, ktoré v nedeľu predstavil predseda vlády Igor Matovič, by mali zabezpečiť potreby takmer všetkých skupín obyvateľov. Nikto by počas tejto krízy nemal prísť o svoje príjmy, povedal v našej relácii V politike minister práce Milan Krajniak. Minister hospodárstva Richard Sulík zároveň vyzval zamestnávateľov, aby vzhľadom na opatrenia zvážili prípadné prepúšťania zamestnancov.

14:10 Slovenské nemocnice evidujú nedostatok krvi. Národná transfúzna služba vyzýva ľudí, aby ju prišli darovať aj napriek vyhlásenej mimoriadnej situácii. Obavy z možnej nákazy novým koronavírusom sú vraj zbytočné.

14:05 Na čiastočnom znovuotvorení cestného hraničného priechodu Šiatorská Bukovinka–Somoskőújfalu, ktorý bol zatvorený v rámci opatrení proti šíreniu nákazy novým koronavírusom, sa dohodol šéf maďarskej diplomacie Péter Szijjártó s ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom. Maďarský minister to oznámil v nedeľu na sociálnej sieti.

13:50 Dvaja z celkovo 119 repatriantov z Londýna, ktorí boli po príchode na Slovensko umiestnení do Kúpeľno-liečebného ústavu Družba v Bardejovských kúpeľoch, boli pozitívne testovaní na ochorenie COVID-19. "Okrem toho, že majú pozitivitu, nemajú žiadne prejavy choroby," opísal ich zdravotný stav riaditeľ KLÚ Družba Martin Tarcala.

13:45 Počet nakazených novým druhom koronavírusu SARS-CoV-2 v Maďarsku dosiahol 408. Nákaze podľahli dvaja ďalší pacienti, počet obetí ochorenia COVID-19 tak stúpol na 13, zaznelo v nedeľu v Budapešti na tlačovej konferencii krízového štábu.

13:40 Pozrite si aj našu reláciu V politike, kde hostia diskutovali nielen o prijatých ekonomických opatreniach v súvislosti s koronavírusom.

13:20 Mestské časti v Bratislave hľadajú dobrovoľníkov na pomoc seniorom. Bratislavský samosprávny kraj o tom informuje na svojej internetovej stránke. "Pre aktuálnu situáciu s pandémiou nového koronavírusu viaceré bratislavské mestské časti hľadajú dobrovoľníkov. Prioritou je pomoc starším občanom, napríklad s nákupom potravín. O pomoc prosia aj so šitím rúšok," uvádza BSK. Väčšina mestských častí zriadila vlastné telefonické linky pre seniorov.

12:35 Irán v nedeľu oznámil, že na nový koronavírus zomrelo 123 ďalších ľudí. Oficiálny celkový počet mŕtvych v krajine tak stúpol na 2640.

12:30 V pálenici v Piešťanoch začali popri klasickej výrobe destilátov vyrábať dezinfekčný prostriedok z piva, ktoré im darovali malé pivovary v regióne. V pálenici začali s výrobou dezinfekcie z ovocného piva.

"My pivo, ktoré dostávame z piešťanských pivovarov ŽiWell a Simea, vypálime, zriedime ho peroxidom vodíka, čím vznikne dezinfekcia. Následne ju potom rozvážame do Domovov sociálnych služieb vo Vrbovom, Modrovej, Moravanoch nad Váhom, lekárom, pracovníkom zdravotnej záchrannej služby, policajtom, ale už sa pre ňu zastavujú aj ľudia jednotlivo, keďže jej je nedostatok,“ uviedol Maroš Novák z Pálenice Piešťany.

12:05 Negatívne testovaných vzoriek je na Slovensku doteraz celkovo 6817. Počet vzoriek premiér Igor Matovič znovu vyčíslil len za štátne laboratória, pretože so súkromnými laboratóriami ešte databázy prepojené nie sú. „Väčšina nakazených ľudí je v pásme okolo 30 rokov,“ uviedol premiér. Najmladším pozitívne testovaným je podľa Matovičových slov dvojročný chlapček z okresu Považská Bystrica.

Ako dodal, čo sa týka rizikových skupín, najstaršími pozitívne testovanými sú dvaja muži, jeden 73-ročný a jeden 74-ročný. Sú z Bratislavy a z Partizánskeho.

12:00 Počet prípadov úmrtia na nákazu spôsobenú novým koronavírusom sa v Španielsku za 24 hodín zvýšil o 838, čo je dosiaľ najviac počas jedného dňa. Ochoreniu v krajine podľahlo celkovo 6528 ľudí, vyplýva z údajov španielskej vlády zverejnených v nedeľu.

11:50 Pozrite si aj tlačovú besedu predstaviteľov vlády, na ktorej predstavili nové ekonomické opatrenia. Igor Matovič na nej aj informoval o nových prípadoch nákazy.

11:30 Na Slovensku pribudlo počas soboty 22 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, celkový počet evidovaných prípadov ochorenia COVID-19 teda stúpol na 314. V nedeľu to oznámil Igor Matovič s tým, že počas soboty bolo vyšetrených celkovo 720 vzoriek.

11:10 Predseda parlamentu Boris Kollár zvolá na budúci týždeň zasadnutie NR SR. Chce totiž, aby boli pretavené do zákonov prvé rýchle opatrenia na pomoc ekonomike pre pandémiu nového koronavírusu. Kollár to oznámil v nedeľu na tlačovej konferencii. "Všetci musíme ťahať za jeden povraz, či koalícia, alebo opozícia. Nie je čas na hádky," povedal Kollár. Vyzval opozíciu, aby predkladala rozumné návrhy, o ktorých bude následne koaličná rada rokovať.

11:05 Košický samosprávny kraj môže v prípade núdzového stavu poskytnúť viac ako 3 500 lôžok v školských internátoch, ktoré sú z dôvodu prerušenia výučby aktuálne prázdne. Informovala o tom hovorkyňa predsedu KSK Anna Terezková.

11:00 Takmer celému svetu sťažuje boj proti koronavírusu nedostatok ochranných pomôcok, akými sú rúška, respirátory či rukavice. Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie je tento fakt jedným z najpálčivejších problémov v snahe vlád spomaliť šírenie pandémie. Dopyt po gumených rukaviciach nestíha uspokojiť ani ich najväčší výrobca.

10:55 Občanom SR bude od pondelka od polnoci umožnený tranzit územím Českej republiky. Podmienkou tranzitu je však to, že sa uskutoční v čo najkratšom čase len s nevyhnutnou prestávkou, a počas celého tranzitu územím Česka platí povinnosť mať zakrytý nos a ústa rúškom alebo šatkou. Informuje o tom Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí SR na svojom webe s tým, že sa musia splniť aj ďalšie povinnosti.

10:50 Nákaze novým koronavírusom podľahlo v Českej republike už 13 ľudí. České ministerstvo zdravotníctva to oznámilo v nedeľu dopoludnia po úmrtí ďalších dvoch pacientov, informovali servery Novinky.cz a iDnes.cz. Počet potvrdených prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2 v Česku sa zvýšil na 2669.

10:40 Vláda pripravila balík prvých opatrení na pomoc ekonomike zasiahnutej pandémiou nového koronavírusu. Zatiaľ ich je sedem, nazvaných Prvá pomoc zamestnancom, firmám a živnostníkom. Ide o najväčšiu pomoc v histórii SR. Informoval o tom v nedeľu premiér Igor Matovič s predstaviteľmi ostatných koaličných strán.

10:25 Policajný zbor si uvedomuje, že uzavretie rodín doma zvyšuje riziko násilia páchaného v domácnostiach. Aj v čase mimoriadneho či núdzového stavu preto venuje zvýšenú pozornosť každému oznámeniu domáceho násilia a jednotlivé prípady individuálne posudzuje. Uviedol to hovorca Prezídia PZ Michal Slivka.

10:20 V zariadeniach sociálnych služieb sa v Česku nakazili desiatky starších ľudí, často vo veku 80 až 90 rokov. Tých šírenie nového typu koronavírusu ohrozuje najviac. Naši západní susedia preto prijímajú mimoriadne bezpečnostné opatrenia s ohľadom na seniorov.

10:15 Britský premiér Boris Johnson vyzval v liste adresovanom obyvateľom krajiny, aby zostali doma, a upozornil ich na prísnejšie opatrenia, ktoré ešte prídu v boji proti šíreniu nového koronavírusu. "Je dôležité, aby som k vám bol úprimný - vieme, že situácia sa zhorší pred tým, ako sa zlepší," napísal Johnson v liste, ktorý zverejnila jeho kancelária. List by mali počas nadchádzajúceho týždňa doručiť 30 miliónom domácností v krajine.

9:45 Z nemocníc v Holandsku, kde sa starajú o pacientov s ochorením COVID-19, stiahli desaťtisíce respirátorov dovezených z Číny, pretože nespĺňajú kritériá kvality. Informovalo o tom holandské ministerstvo zdravotníctva. Zásielku týchto ochranných pomôcok dostalo Holandsko od čínskeho výrobcu 21. marca, uviedlo ministerstvo. Už pri prvej kontrole sa objavili náznaky, že respirátory nie sú kvalitné.

9:10 Celkom 770 ochranných rúšok ušili učitelia troch stredných škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti Trenčianskeho samosprávneho kraja, aby tak pomohli vodičom autobusov aj zamestnancom župných zariadení sociálnych služieb chrániť sa pred šíriacim sa koronavírusom. Informovala o tom Lenka Kukučková z tlačového oddelenia Úradu TSK.

8:45 Tlačová konferencia predsedu vlády Igora Matoviča, predsedu NR SR Borisa Kollára, podpredsedu vlády a ministra hospodárstva Richarda Sulíka, podpredsedníčky vlády pre investície a informatizáciu Veroniky Remišovej a podpredsedu vlády a ministra financií Eduarda Hegera sa uskutoční dnes, v nedeľu 29. marca o 10.00 h v presscentre Úradu vlády SR v Bratislave. Téma: Prvá pomoc zamestnancom, živnostníkom a firmám. Bude ju vysielať i naša televízia TA3.

8:15 Čínske mesto Wu-chan, pôvodné ohnisko šírenia nákazy novým koronavírusom, cez víkend znova otvorilo svoje metro a prevádzku diaľkových vlakov. Ide o ďalší krok k ukončeniu prísnych karanténnych opatrení pre milióny tamojších obyvateľov.

8:05 Počet potvrdených prípadov infekcie novým koronavírusom na Ukrajine sa za posledných 24 hodín zvýšil o 46 na 356.

8:00 V nedeľu budú niekté predajne zatvorené. Pozrite si ich.

7:50 Nový Zéland, ktorý začiatkom týždňa zaviedol mesiac trvajúce prísne obmedzenia pohybu občanov na spomalenie šírenia koronavírusu, v nedeľu oznámil prvé úmrtie pripisované ochoreniu COVID-19. Informoval o tom britský denník The Guardian.

7:45 Manželka kanadského premiéra Justina Trudeaua sa vyliečila z choroby COVID-19 spôsobenej novým koronavírusom. Oznámila to v sobotu na Facebooku.

"Milí priatelia, Kanaďania a všetci moji priaznivci. Chcela som vás informovať, že sa cítim sa oveľa lepšie a môj lekár a zdravotnícke úrady mi povedali, že som sa vyliečila," napísala 44-ročná Sophie Grégoire-Trudeauová na svojom profile po francúzsky a anglicky.

7:40 V Číne pribudlo v sobotu 45 nových prípadov nákazy koronavírusom SARS-CoV-2, čo je o deväť menej ako deň predtým, a ďalších päť úmrtí na chorobu COVID-19, ktorú tento vírus spôsobuje. Zo 45 nových prípadov infekcie je 44 "dovezených", to znamená, že pozitívne testované boli osoby, ktoré sa vrátili do Číny zo zahraničia. V jednom prípade ide o lokálnu nákazu v provincii Che-nan.

Všetkých päť nových úmrtí bolo zaznamenaných v provincii Chu-pej, ktorá je epicentrom súčasnej pandémie a postupne ruší prísne karanténne opatrenia zavedené v januári. Sobota bola zároveň štvrtým dňom po sebe, počas ktorého provincia Chu-pej nezaznamenala ani jeden nový potvrdený prípad nákazy.

7:20 Na infikovanie novým koronavírusom zomrelo v Spojených štátoch už 2010 ľudí, čo predstavuje zdvojnásobenie prípadov v priebehu iba troch dní. Asi štvrtina z nich pripadá na mesto New York, ktoré je najťažšie zasiahnutou oblasťou v USA. Vyplýva to z údajov, ktoré v sobotu večer miestneho času zverejnila Univerzita Johnsa Hopkinsa.

7:15 Tí, čo už vlastnia respirátory, ich podľa ministra môžu mať aj naďalej. "Mali by ich mať však prekryté bežným ochranným rúškom," podotkol.

7:05 Štát umožní otvoriť na Slovensku ďalšie prevádzky. Pozrite si, ktoré to sú.

7:00 Situáciu ohľadom nového koronavírusu sme sledovali aj v sobotu. Pozrite si súhrn.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok