V Ženeve sa predstavilo 75 svetových a 41 európskych premiér

TA3
7.3.2015 19:01

Vo štvrtok otvoril svoje brány verejnosti 85. ročník medzinárodného autosalónu v Ženeve. Najprestížnejšiu jarnú prehliadku noviniek zo sveta 4 kolies sme navštívili aj my.

V prvej reportáži uvidíte: Nový Ford Focus RS má všetky predpoklady opäť zaujať miesto  ikony v kategórii ostrých kompaktov - tzv. hot hatch.  Po rokoch sa vracia k dlho očakávanému pohonu 4x4, ktorý mu umožňuje jazdiť driftom aj na suchom asfalte. S jeho vývojom automobilke Ford pomáha pán jazdec a majster driftu Ken Block.

Honda po 25 rokoch uvádza na trh druhú generáciu superšportu NSX - tento raz ale s hybridným pohonom. Rovnako veľkú pozornosť ako Focus RS vzbudzuje aj nová generácia športového kompaktu od Hondy - Type R. V jej prípade sme boli veľmi zvedaví hlavne na nový preplňovaný benzínový dvojliter výkonu 228 kW/310 k.

Toyota zmodernizovala svoje modely Auris aj Avensis. Prvý z nich dostal okrem upraveného exteriéru a interiéru LED stretávacie svetlá a nový zážihový turbomotor objemu  1,2 l, ktorý vie pracovať v Atkinsonovom aj Ottovom cykle.

Ďalej vám predstavíme nový mestský crossover Mazda CX-3, ale aj malý Opel Karl.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok