Zoznam šíriteľov ruskej propagandy

TA3
4.8.2022 13:09

Európska únia má zoznam osôb, ktoré postihli protiruské sankcie a ktorým úrady v únii zmrazili majetok. Vlastnú čiernu listinu má aj Ukrajina. Na nej je súhrn mien ľudí, ktorí údajne podporujú proruskú propagandu. Je medzi nimi aj bývalý slovenský premiér Robert Fico, ale aj francúzska nacionalistka Marine Le Penová a pár ďalších politikov. O téme sme sa rozprávali s bezpečnostným analytikom Romanom Lamlom.

Súčasťou zoznamu sú však aj iné výrazné mená. Napríklad jeden z najvplyvnejších teoretikov medzinárodných vzťahov profesor John Mearsheimer, bývalý americký diplomat, ktorý pôsobil aj v CIA Graham E. Fuller, ekonóm Jeffrey David Sachs, izraelský profesor bezpečnostných štúdií Martin van Creveld, nemecký politológ a univerzitný profesor Christian Hacke, bývalý náčelník štábu talianskeho letectva generál  Leonardo Tricario a mnohí ďalší. Advokát Michal Mandzák si myslí, že sa nedá vylúčiť, že za istých okolností by aj osoby z ukrajinského zoznamu mohli byť zaradené na európsky sankčný zoznam.

"Tento zoznam vznikol 14. júla a sú na ňom ľudia, ktorí šíria ruskú propagandu. Zoznam, na ktorom je aj Robert Fico," vysvetlil Manl.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok