Kauza Pčolinský neutícha. V správe SIS je množstvo rozporov. Je to brak, uviedol Vagovič

TA3
6.4.2022 08:34

Kauza exsiskára Vladimíra Pčolinského, ktorý bol obvinený z korupcie neutícha. Po tom ako námestník generálneho prokurátora Jozef Kandera použil paragraf 363 a rozhodol, že obvinenie a vyšetrovanie boli nezákonné sa karta obrátila. Stíhaní sú tí, ktorí proti Pčolinskému vypovedali. Viac nám o téme povedal investigatívny novinár Marek Vagovič.

Vladimír Pčolinský čelil obvineniu, že mal zobrať úplatok od Zoroslava Kollára spájaného s tzv. konkurznou mafiou. Časť peňazí mu mal dať Boris Beňa, ktorému ich mal dať Kollár. Beňa sa k skutku priznal. No a dnes čelí spoločne s Ľudovítom Makóom trestnému stíhaniu za krivú výpoveď. Pričom dôkazy o ich krivej výpovedi majú pochádzať zo SIS, ktorú viedol Pčolinský. Je správa SIS objektívna?

Vagovič si myslí, že dôvody vzatia do väzby sú veľmi slabé. "Gro, tých dôkazov, tvoria svedectvá príslušníkov SIS voči Makóovi a Beňovi. Tie svedectvá su niekedy až komické. Svedčia tam ľudia, ktorí sú nominanti Vladimíra Pčolinského," uviedol investigatívny novinár. Podľa neho je tam množstvo rozporov v dátumoch. 

"SIS konštatuje nejaký dátum a následne v tej istej správe píše, že Pčolinský si o tri mesiace neskôr všimol niekde v kaviarni UFO Zoroslava Kollára a vtedy na jeho podnet bolo začaté odpočúvanie, tam nesedí ani ten dátum. Tá správa je brak." Vagovič hovoril, že "javí sa to ako pomsta za svedectvá voči Pčolinskému."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok