Makó a Beňa budú stíhaní na slobode, rozhodol súd

TA3 TASR
5.4.2022 17:02

Bývalý šéf Kriminálneho úradu finančnej správy Ľudovít Makó a bývalý námestník Slovenskej informačnej služby Boris Beňa budú stíhaní na slobode. Rozhodla o tom sudkyňa Okresného súdu Bratislava III. Rozhodnutie nie je právoplatné.

"Podľa sudkyne pre prípravné konanie neboli naplnené materiálne podmienky väzby, a to najmä dôvodnosť obvinenia," povedal hovorca Krajského súdu v Bratislave Pavol Adamčiak. Ozrejmil, že prokurátorka voči rozhodnutiu podala sťažnosť, rozhodovať tak bude 12. apríla bratislavský krajský súd.  

Polícia zadržala Ľudovíta Makóa pre krivú výpoveď a prísahu. Borisa Beňu pre krivé obvinenie, prísahu a výpoveď. Prípad sa má týkať skutku, pre ktorý sú obvinení bývalý riaditeľ SIS Vladimír Pčolinský a podnikateľ Zoroslav Kollár.

"Cítim sa ako slobodný, nevinný človek, ktorý vyjde po rozhodnutí súdu von," uviedol Boris Beňa po prepustení zo zadržania na slobodu s tým, že obvinenie je vykonštruované a nepravdivé.

"Sudkyňa v celom rozsahu vyhovela úplne všetkým argumentom obhajoby," priblížil obhajca Borisa Beňu Peter Kubina. Hovorí o šikanovaní klienta, lebo "trestné stíhanie je absolútne nedôvodné a obvinenie nemalo byť nikdy vznesené." 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok