Covid tu stále je, upozornil Kollár. S kritikou pandemických opatrení na hraniciach však nesúhlasí

TA3
8.3.2022 09:02

Vojenský konflikt na Ukrajine zamestnáva aj slovenských zákonodarcov. Výnimkou nie je ani predseda parlamentu Boris Kollár. V Raňajkách nám povedal viac o tejto situácii aj o krokoch, ktoré zatiaľ Slovensko podniklo.

Predsedu parlamentu zastihla informácia o vypuknutí vojny na Ukrajine v zahraničí, no keď sa dozvedel, čo sa stalo, okamžite sa vrátil na Slovensko. Následne nasledovali rokovania a prijímanie opatrení, ktoré sa tohto konfliktu týkali. 

V posledných dňoch vojnový konflikt zapĺňa miesto v médiách a pandémiu vytlačil na druhú koľaj. Predseda parlamentu upozornil, že covid tu stále je. „Niektorí máme pocit, akoby zmizla pandémia a covid neexistoval, ale on tu stále je. Nič sa nestratilo, zdravotníci stále ťažko pracujú a ľudia ďalej na toto ochorenie zomierajú.“

Niektorí kritizujú nedodržiavanie pandemických opatrení pri vstupe utečencov z Ukrajiny na územie Slovenska. Kollár sa s týmito názormi nestotožňuje: „Majme zdravý rozum. Máme otočiť každého, kto nemá rúško? Toto nie normálny stav, kedy nepustíme niekoho do obchodného centra, lebo nemá respirátor, ktorý si môže ísť kúpiť. Títo ľudia utekajú pred hrôzami vojny. Keď prejdú našu hranicu, tak ich tu čakajú dobrovoľníci s pomocou, ktorí sa postarajú aj o túto sféru.“ Ďalej predseda parlamentu ocenil, že minister zdravotníctva ponúkol obyvateľom z Ukrajiny očkovanie proti Covidu-19.

V súvislosti s konfliktom u nášho suseda sa množia dezinformácie. Kollár však nesúhlasí s ich obmedzovaním . „To sa jedného dňa obráti proti nám. Najprv scenzurujem vás, potom ďalšieho a nakoniec niekto scenzuruje mňa. Najrýchlejšia cesta k diktatúre je, keď začneme cenzurovať médiá.“ Predseda parlamentu sa vyjadril aj k prijatému zákonu, ktorý sa zaoberá šírením dezinformácií súvisiacich s vojnou na Ukrajine. Je rád, že bol schválený len na tri mesiace, ďalej ho nepodporí.

Boris Kollár je v kontakte aj s ukrajinským predsedom parlamentu. „Bol veľmi vyčerpaný. Ten chlap nespal niekoľko dní. Nikto odtiaľ neodišiel, celá vláda je v Kyjeve,“ upresnil. Ukrajinský šéf parlamentu sa na Kollára obrátil s niekoľkými požiadavkami, ktoré následne boli tlmočené ďalej.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok