Deti sú pripravené zveriť sa cudziemu človeku na internete. Ako tomu zabrániť?

TA3
4.1.2022 07:33

Na internete číhajú mnohé nástrahy, a to nie len na dospelých ľudí. Stále viac hrozieb predstavujú napríklad sociálne siete aj pre deti. Obozretní by preto mali byť aj rodičia. Pozreli sme sa na to, ako vieme najmenších pred nevhodným internetovým obsahom efektívne ochrániť. Viac o téme povedal šéfredaktor portálu TouchIT.sk Ondrej Macko.

Šéfredaktor portálu TouchIT.sk Ondrej Macko si myslí, že v dnešnej dobe pandémie je riziko oveľa väčšie, keďže deti trávia viac času na elektronických zariadeniach. Populárne činnosti sú sociálne siete a sledovanie videí. 

Macko vidí problém aj za žiarením modrého svetla z displeja, obzvlášť negatívne vplýva na zdravie detí pri trávení dlhšieho času na zariadení. 

Jednou z najväčších hrozieb na internete sú podľa šéfredaktora aj počítačoví kriminálnici, ktorí sa snažia od ľudí vylákať peniaze, informácie alebo iné veci, na ktorých chcú zarobiť peniaze. Deti sú častokrát dôverčivejšie a majú tendenciu zdieľať citlivé informácie na internete aj s úplne cudzími ľuďmi.

Témy: Internet
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok