NHL: Budaj striedal, jeho Los Angeles nestačilo na Washington

TA3 SITA nhl.com
6.2.2017 07:27

Slovenskému brankárovi Petrovi Budajovi ani celému tímu Los Angeles Kings nevyšiel duel na ľade Washingtonu, kde domáci víťazstvom 5:0 potvrdili pozíciu najúspešnejšieho tímu NHL súčasnosti.

NHL: Budaj striedal, jeho Los Angeles nestačilo na Washington
SITA/AP

Koniec úspešnej série

"Králi" inkasovali už v úvode štvrtej minúty z hokejky Larsa Ellera a Budajova séria bez puku v sieti sa skončila na hodnote 147:21 min. V zápase pochytal iba 11 z 15 striel a po dvoch tretinách ho vystriedal Jeff Zatkoff, ktorého v poslednej časti hry prekonali raz. Hostia nepredĺžili šnúru piatich víťazstiev, novú môžu odštartovať v na klzisku Tampy Bay.

Ani raz nepremohli Philippa Grubauera, nemeckého náhradníka tímovej jednotky Bradena Holtbyho, ktorý zneškodnil všetkých 38 striel vrátane jedného pokusu Mariána Gáboríka a dosiahol tretie čisté konto v ročníku. "Vždy, keď v tomto ročníku nastúpil, chytal dobre. Je to úžasné. Luxus mať dvoch takýchto brankárov," pochvaľoval si útočník Marcus Johansson podľa webu nhl.com.

Jubileum McDavida

V Montreale sa zo shutoutu tešili dokonca obaja gólmani. Piaty v ročníku zaznamenali štatistici u Cama Talbota, ktorý neinkasoval tak isto ako domáci Al Montoya ani raz, ale jeho Edmonton uspel 1:0 po samostatných nájazdoch. Jediným úspešným strelcom v rozstrele bol Leon Draisaitl. Kapitán hostí Connor McDavid odohral svoj stý zápas v NHL.

"Preletelo to rýchlo. Úprimne mám pocit, akoby ma draftovali len pred pár dňami," skonštatoval 20-ročný center so 108 bodmi na konte. Medzi aktívnymi hráčmi ich v sto dueloch nazbierali viac len Sidney Crosby (132), Alexander Ovečkin (128) a Jevgenij Malkin (114).

Washington - Los Angeles 5:0 (2:0, 2:0, 1:0)

Góly: 4. Eller (B. Connolly), 19. M. Johansson (Kuznecov, Orpik), 24. B. Connolly (T. Wilson, Alzner), 37. Oshie (Nicklas Bäckström, Ovečkin), 57. J. Williams (M. Johansson)
Peter Budaj odchytal prvé dve tretiny a zneškodnil 11 z 15 striel súpera. Marián Gáborík (obaja Los Angeles) 17:00 min, 1 strela, -1 bod

Montreal - Edmonton 0:1 po samostatných nájazdoch (0:0, 0:0, 0:0 - 0:0, 0:1)

Rozhod. sam. nájazd: Draisaitl
Andrej Sekera (Edmonton) odohral 22:53 min, 2 strely

New York Rangers - Calgary 4:3 (1:1, 0:0, 3:2)

Góly: 9. Rick Nash (Stepan, McDonagh), 42. Grabner (Skjei, J.T. Miller), 49. Kreider (Zibanejad, Girardi), 52. J. Fast (J.T. Miller, Grabner) - 7. D. Hamilton (M. Backlund, M. Tkachuk), 45. Brouwer (J. Gaudreau, Monahan), 53. M. Tkachuk (M. Backlund)

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok