Michelko neverí, že by Danko pred jazdou požil alkohol. Vyzýva políciu, aby na túto tému zvolala tlačovku

ta3/TASR
13.1.2024 13:47 , Aktualizované: 13.1.2024 14:07

Andrej Danko konal v dobrej viere, podľa všetkého si nebol vedomý povinnosti ohlásiť škodovú udalosť polícii. V súvislosti s nehodou, pri ktorej predseda SNS a podpredseda Národnej rady SR zdemoloval vo štvrtok (11. 1.) semafor v bratislavskej Dúbravke, uviedol predseda Výboru NR SR pre kultúru a médiá Roman Michelko (SNS).

Políciu o výsledky žiada aj poslanec SNS

Poslanec Michelko vyzval políciu, aby sa na tlačovej konferencii vyjadrila, či Danko podstúpil dychovú skúšku na alkohol a zverejnila výsledky. Poslanec tiež pripomenul, že ak sa vodič nechce podrobiť dychovej alebo krvnej skúške, tak sa naňho hľadí, akoby jazdil pod vplyvom alkoholu.

Michelko tiež reagoval na slová Šipoša, ktorý tvrdil, že Danko pod vplyvom alkoholu a voči policajtom vystupoval agresívne.

Poslanec SNS vraj nemá informácie o jeho agresívnom správaní. „Bol absolútne súčinný. Dal aj video,“ obhájil šéfa národniarov Michelko v Sobotných dialógoch.

Názor hnutia Slovensko

Predseda poslaneckého klubu hnutia Slovensko v NR SR Michal Šipoš, naopak, hodnotí Dankovo konanie ako hanbu. Pre hovorcu je Dankov spôsob argumentácie a vysvetlenie postupu po nehode, naopak, neprijateľný.

Rovnako je presvedčený, že líder národniarov by mal odstúpiť z postu podpredsedu parlamentu. "Budeme žiadať políciu, aby zverejnila výsledok dychovej skúšky, tento prípad sa nesmie zamiesť pod koberec," upozornil a potvrdil, že poslanci za hnutie Slovensko sú pripravení začať zbierať hlasy za zvolanie mimoriadnej schôdze o odvolaní Andreja Danka.

Obrana predsedu národniarov

"Podľa môjho názoru si to vyhodnotil tak, že nie je potrebné k miestu nehody zavolať políciu," uviedol Michelko, ktorý pripomenul, že Danko neskôr kontaktoval magistrát a je súčinný s políciou. "Tiež je ochotný nahradiť spôsobené škody," uviedol. Neverí, že by Danko požil pred jazdou alkohol.

Michelko si nemyslí, že by Danko mal vyvodzovať politickú zodpovednosť, v prípade zvolania mimoriadnej schôdze očakáva, že nebude schválený jej program.

Pozrite si archívnu reportáž o nehode Andreja Danka:

Preferencie predsedu SNS

Nechcel špekulovať o tom, ako môže kauza ovplyvniť Dankove šance pri prípadnej kandidatúre v prezidentských voľbách. "Kandidatúru oficiálne neohlásil, ešte si to vyhodnotí," skonštatoval Michelko.

V prípade, že Danko kandidovať nebude, podpora SNS konkrétnemu kandidátovi je podľa neho otvorená. Vylúčil však, že by kandidátom SNS na prezidenta bol Miroslav Radačovský, v poslaneckom klube tiež nevníma akceptáciu prípadnej podpory Štefana Harabina.

Kandidát hnutia Slovensko

Šipoš potvrdil, že v hnutí Slovensko diskutujú o vlastnom kandidátovi, ktorý by oslovil konzervatívnejšie spektrum voličov. Okruh možných kandidátov konkretizovať nechcel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok