Sú Slováci spokojní s Ficovou vládou a súhlasia s rušením ÚŠP? Toto ukazuje prieskum SANEP pre ta3

ta3
29.12.2023 06:00

Nadpolovičná väčšina obyvateľov súhlasí so zámerom vlády zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry a je spokojná s doterajšou prácou vládnej koalície. Vyplýva to z prieskumu agentúry SANEP pre ta3, ktorý sa uskutočnil 13. až 22. decembra.

S prácou koalície zloženej zo strán Hlas-SD, Smer-SD a SNS je spokojných 53,3 percenta ľudí, nespokojných je 38,5 percenta Slovákov a 8,2 percenta v tejto otázke nemá jasno.

Z prieskumu ďalej vyplynulo, že nadpolovičná väčšina obyvateľov súhlasí so zámerom vlády zrušiť špeciálnu prokuratúru. S týmto zámerom súhlasí 52,1 percenta respondentov a 40,3 percenta opýtaných vyjadrilo nesúhlas. Na túto otázku nedokáže jednoznačne odpovedať 7,6 percenta ľudí.

Ľudia v uliciach

Plán zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry prinútil opozíciu a jej priaznivcov organizovať v niektorých mestách protivládne demonštrácie. Svoje výhrady predniesli aj niektorí europoslanci dokonca aj v Bruseli.

Premiér Robert Fico ich správanie označil za vlastizradu s tým, že sa niektorí neúspešní slovenskí opoziční politici rozhodli pomstiť ľuďom vo vlastnej krajine za to, že prehrali v parlamentných voľbách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok