Exkluzívny prieskum pre ta3: Smer-SSD vedie, koalícia Oľano a priatelia by sa do parlamentu nedostala

ta3
27.9.2023 11:24

Jeden z posledných prieskumov ukázal, že Smer-SSD by vyhral v sobotňajších voľbách. PS by skončilo ako druhé. Prieskum agentúry SANEP bol realizovaný od 17. septembra do 25. septembra a zúčastnilo sa ho 1697 ľudí.

Exkluzívny prieskum pre ta3
ta3

Výsledky prieskumu

V prieskume zvíťazil Smer-SSD na čele s Robertom Ficom so ziskom 22,6 percenta. Šimečkovo Progresívne Slovensko by získalo 16,1 percenta a ako tretí by skončil Hlas s Petrom Pellegrinim s 15,3 percentami hlasov.

Do parlamentu by sa dostala aj Republika so 7,4 percentami, SNS so 6 percentami hlasov, Sme rodina s 5,5 percentami, SASKA s 5,4 percentami a KDH s 5,1 percentami hlasov.

Prekvapenie pre OĽANO

Koalícia OĽANO a priatelia by podľa prieskumu získala 6,5 percenta hlasov, čo by jej na zvolenie do parlamentu nestačilo.

Do parlamentu by sa nedostali ani Demokrati, ktorí by získali 3,4 percenta, Aliancia-Szövetség s 3,3 percentami hlasov, ĽSNS s 1,4 percentami, Modri a ani MOST-HÍD s 1,3 získanými hlasmi. Zvyšné strany by získali dokopy 0,7 percent.

Najviac Slovákov verí Ficovi

V prieskume agentúra SANEP zisťovala aj dôveru politikom. Najdôveryhodnejším politikom je podľa opýtaných líder Smeru Robert Fico, po ktorom nasledujú líder Hlasu Peter Pellegrini a prezidentka Zuzana Čaputová.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok