Migrantov nezaujíma, čo si myslia európski politici, hovorí Kaliňák. Podľa Majerského EÚ zlyhala

ta3/Soňa Búranová/Richard Dírer
10.9.2023 13:48

V relácii V politike diskutovali Milan Majerský (KDH) a Robert Kaliňák (Smer-SSD). Zhrnuli sme pre vás to najpodstatnejšie.

Kaliňák a Majerský
ta3

Obhajoba Majerského

Majerský opäť zopakoval svoje tvrdenie, že pliagou nenazval ľudí, ktorí sa hlásia k LGBTI+ komunite, ale danú ideológiu. Tvrdí, že to povedal jasne a za tým si pevne stojí.

"Táto ideológia je pliagou. To, že máme zrazu 71 pohlaví... Ak táto progresívna gender ideológia bude uzákonená, tak bude musieť byť pretavená aj do legislatívneho procesu," vyhlásil v ta3.

Nesúhlasí s tým, aby homosexuálne páry uzatvárali manželstvá a následne si adoptovali deti. Myslí si, že by to "nebolo zdravé pre spoločnosť", no zároveň tvrdí, že "KDH nie je strana, ktorá chce liezť takýmto ľuďom do postele."

Predseda KDH prezradil, že sa mu ozvali jeho vlastní kamaráti, ktorí sú homosexuáli, a vraj túto ideológiu taktiež považujú za pliagu. "Nechcú, aby bola legislatíva menená," dodal.

Moderátor Dírer Majerskému priamo vo vysielaní venoval tričko s dúhovým nápisom pliaga. "Skúste si vyskúšať, aké je to byť v tejto spoločnosti terčom. A ako sa cíti človek, keď na neho politici útočia," povedal Dírer, keď Majerskému odovzdával tričko. Ten ho prijal.

Kaliňák sa vyjadril, že táto téma nie je najpálčivejším problémom, ktoré má v súčasnosti Slovenská republika.

Majerský ešte dodal, že si odteraz bude dávať pozor na slová.

Povolebná spolupráca

Majerský prezradil, že ak sa KDH dostane do parlamentu, nebude „koketovať“ s extrémom. Týmto vylúčil akúkoľvek spoluprácu s hnutím Republika. Kresťanskí demokrati vylúčili z povolebnej spolupráce aj Smer-SSD. Ako dôvod uviedol kradnutie počas vlády, ktorej súčasťou bola aj strana Roberta Fica.

Tvrdí, že na Slovensku to už dávno mohlo vyzerať inak. Spomenul aj stále nepostavenú diaľnicu do Košíc. Kaliňák mu oponoval, že na vine je aj KDH. "V roku 2009 boli podpísané všetky zmluvy na všetky diaľnice v rámci D1," uviedol s tým, že keď Smer prišiel v roku 2006 do vlády po ôsmich rokoch KDH, nebola spojená Bratislava so Žilinou či s Banskou Bystricou. Vraj prežila iba jedna dohoda.

Kaliňák komentoval, že pre Smer je najpodstatnejšie, aby v najbližšom období prišla na Slovensko vláda, ktorá je profesionálne pripravená riešiť problém. Tým naráža najmä na chýbajúce opatrenia súvisiace s podľa neho "brutálnym zdražovaním".

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok