Bratislavská MHD má novinku, rozširuje ponuku SMS lístkov

TASR
31.3.2016 16:30

Cestujúci v bratislavskej MHD si budú môcť od 1. apríla zakúpiť prostredníctvom SMS správy aj nový cestovný lístok s časovou platnosťou 40 minút za jedno euro.

Bratislavská MHD má novinku, rozširuje ponuku SMS lístkov
SITA/Robert Tappert

Značná zmena štruktúry

Zakúpiť si tiež môžu pôvodný SMS cestovný lístok s časovou platnosťou 70 minút, avšak jeho cena sa zvýši z jedného eura na 1,30 eura. K dispozícii bude aj pôvodný SMS cestovný lístok s platnosťou 24 hodín za nezmenenú cenu 4,50 eura. Informovala o tom hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Od začiatku novembra 2015 zaviedol DPB nové typy cestovných lístkov, a to pre spustenie tretej etapy Integrovaného dopravného systému v Bratislavskom kraji. "DPB mal pripravený aj nový cenový výmer pre SMS cestovné lístky ešte v novembri minulého roka, avšak chcel zmierniť dosah na cestujúcu verejnosť práve z dôvodu značných zmien celej štruktúry cestovných lístkov," vysvetlila Volfová.

Nový cenový výmer

Päť mesiacov tak fungovala služba SMS cestovný lístok podľa pôvodného cenového výmeru. Ten určuje bratislavský magistrát. DPB preto požiadal o vydanie nového cenového výmeru, ktorým by sa určili maximálne ceny SMS cestovných lístkov. Jeho žiadosť bola akceptovaná.

Spomínané SMS cestovné lístky naďalej platia len v bratislavskej MHD. Takýto typ lístka si musí cestujúci zakúpiť pred nastúpením do vozidla. "Cestujúci je oprávnený nastúpiť do vozidla len s platným prijatým SMS lístkom. Ten platí ako jednorazový cestovný lístok, ktorým nie je možné dodatočne sa preukázať," podotkla Volfová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok