V Bratislave vyčíňa ďalší fekálny fantóm, útočí na ženy aj dievčatá

TA3 TASR
2.2.2016 15:41

Polícia opäť pátra po ďalšom fekálnom fantómovi, ktorý útočí na ženy močom či výkalmi. Len pred niekoľkými týždňami pritom zadržala mladého muža, ktorý sa k identickým útokom priznal.

Od víkendu šesť oznámení

Policajti v hlavnom meste pátrajú po neznámom páchateľovi, ktorý útočí na ženy močom alebo výkalmi, informovala bratislavská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová. "Na jednotlivých útvaroch v rámci Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave sme od soboty až doteraz prijali celkom šesť oznámení v súvislosti s útokmi močom a výkalmi na štyri ženy a dievčatá," uviedla Kurucová.     

V poradí k prvému skutku malo dôjsť v piatok okolo 19.45 h na Radlinského ulici v Bratislave. Obeťou páchateľa útočiaceho močom bola 30-ročná žena.  Podľa popisu išlo o muža vo veku približne 33 rokov, štíhlej postavy, vysokého asi 185 cm, ktorý mal oči tmavej farby a nezarastenú tvár. Oblečený bol v čiernych nohaviciach a v čiernej zimnej bunde bez nápisov, na hlave mal kapucňu.

Útoky v centre aj v Petržalke

"V piatok v čase po 20.15 h došlo na zastávke MHD na Tomášikovej ulici k útoku pravdepodobného myzofila na 31-ročnú ženu. Išlo o muža vysokého približne 180 cm, oblečenú mal čiernu, prípadne tmavomodrú šušťákovú bundu s kapucňou, ktorú mal na hlave," doplnila Kurucová. Nasledujúci deň, v sobotu 30. januára, eviduje polícia celkom tri útoky.     

V čase okolo 01.20 h pravdepodobný myzofil zaútočil na 29-ročnú ženu na zastávke MHD Dvory. Podľa polície išlo o muža vysokého približne 180 cm, športovej postavy, ktorý mal oblečenú čiernu mikinu s kapucňou čiernej farby, na nej mal vestu svetlej farby a tmavé nohavice.       

V čase od 01.40 h do 02.20 h na zastávke MHD na Kamennom námestí v Bratislave sa neznámy páchateľ vymočil na 15-ročné dievča. Podľa polície išlo o muža vysokého asi 185 až 190 cm, chudej postavy, v tvári bol kostnatý, mal prepadnuté líca a výrazné lícne kosti, tvár mal podlhovastú s miernym strniskom. Na sebe mal tmavé oblečenie a na chrbte niesol batoh.     

V sobotu v čase o 04.20 h na križovatke ulíc Šoltésová a Záhradnícka pravdepodobný myzofil zaútočil na 26-ročnú ženu. Išlo o muža vysokého približne 180 cm, chudej postavy, oblečenú mal tmavomodrú zimnú páperovú bundu s kapucňou, teplákové nohavice, okolo úst mal výrazné vrásky, strnisko na celej tvári, ktoré mu siahalo až do oblasti krku.      V pondelok polícia prijala ďalšie oznámenie, podľa ktorého ešte v piatok v čase o 19.30 h na zastávke Mlynské Nivy na Svätoplukovej ulici v Bratislave, sa neznámy páchateľ vymočil na 15-ročné dievča. Išlo o muža vo veku asi 30 rokov s tmavšími vlasmi a v tmavom oblečení.

Vyzývajú ženy, aby kontaktovali políciu

Vo všetkých prípadoch polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva, pričom po zatiaľ neznámom útočníkovi policajti pátrajú.

"V tejto súvislosti apelujeme na ženy, aby bezodkladne, ihneď po čine, informovali o takomto protiprávnom konaní políciu na bezplatnom čísle 158. So žiadosťou o spoluprácu sa obraciame aj na prípadných svedkov, aby akékoľvek relevantné informácie o skutkoch či osobe páchateľa poskytli príslušníkom PZ na bezplatnom čísle 158, alebo tak urobili osobne na ktoromkoľvek policajnom oddelení," uzavrela Kurucová.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok