Sagan vyhral 6. etapu na Okolo Švajčiarska, je lídrom bodovačky

TASR
18.6.2015 18:47

Slovenský cyklista Peter Sagan vyhral štvrtkovú šiestu etapu pretekov Okolo Švajčiarska.

Sagan vyhral 6. etapu na Okolo Švajčiarska, je lídrom bodovačky
SITA/AP

Jazdec tímu Tinkoff Saxo ťažil na 193-kilometrovej trati z Bielu do Bienne z výraznej podpory tímových kolegov a v záverečnom špurte zdolal Jürgena Roelandtsa z Lotto Soudal aj Alexandra Kristoffa z Kaťuše. Vo Švajčiarsku vystúpil na pódium už tretíkrát, keď tretiu etapu vyhral a v tej nasledujúcej skončil druhý. So ziskom 35 bodov naďalej vedie bodovaciu súťaž.

Už zvlnený profil štvrtkovej etapy bol jasným signálom toho, že o zaujímavý dojazd by sa mali postarať najmä špurtéri. Na začiatku sa do úniku dostalo kvarteto Rutkiewicz, Mohorič, Dumont a Baugnies, ktorí síce po väčšinu pretekov diktovali tempo, no pelotón so Saganom sa na nich postupne dotiahol a pred záverom si vytváral východiskovú pozíciu pre špurt.

Záver etapy skomplikoval dážď a pre vlhký terén niekoľko jazdcov neudržalo stabilitu. Saganovi výrazne pomohli tímoví kolegovia, ktorí mu vytvorili veľmi výhodnú špurtovaciu pozíciu a slovenský reprezentant sa im za to odvďačil druhým víťazstvom na podujatí. Kristoff a ani Cavendish, ktorý s dvojsekundovou stratou obsadil až šiestu priečku, nemali na cieľovej rovinke už dostatočné zrýchlenie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok