Posledná etapa Okolo Slovenska pre Kolářa, víťazom Talian Vigano

SITA TA3
14.6.2015 15:55

Posledná etapa pretekov Okolo Slovenska viedla z Nového Mesta nad Váhom do Bratislavy. Vyhral ju Slovák Michael Kolář, ktorý tak dosiahol prvý etapový úspech v tomto roku. Priznal sa, že mu pomôže k vyššiemu sebavedomiu.

Triumf pred ďalším Slovákom

Cyklista tímu Tinkoff-Saxo jazdiaci v drese slovenskej reprezentácie Michael Kolář vyhral záverečnú 5. etapu na 59. ročníku cyklistických pretekov Okolo Slovenska, ktorá viedla z Nového Mesta nad Váhom do Bratislavy a merala 123,5 km.

V špurte rovinatej etapy pred novostavbou Slovenského národného divadla Kolář triumfoval pred Marošom Kováčom z Dukly Trenčín, ktorý sa stal etapovým víťazom v sobotu. Tretí skončil Talian Filippo Fortin. Dvadsaťdvaročný Kolář dosiahol prvý etapový úspech v tomto kalendárnom roku a celkovo piaty v profesionálnom pelotóne v kariére.

Výhra smeruje do Talianska

Celkovým víťazom 59. ročníka Okolo Slovenska sa stal Talian Davide Vigano z tímu Idea 2010 ASD. Záverečná rovinatá etapa už na celkovom poradí nič nezmenila, druhý skončil Matthias Krizek z Rakúska a tretí Pawel Cieslik z Poľska. Najlepším Slovákom bol Trenčan Patrik Tybor z tímu KEMO Dukla Trenčín na 9. mieste. Za víťazom zaostal o 2:35 min.

"Veľmi sa teším z môjho prvého tohtoročného celkového víťazstva v etapových pretekoch. Som veľmi rád, že sa mi to podarilo práve na Slovensku. Zišla sa solídna konkurencia. Dúfam, že ešte si niekedy budem môcť účasť na týchto pretekoch zopakovať. Na Slovensku sa mi páčilo,“ povedal Davide Vigano v cieli.

Spokojný a sebavedomý

"Na pretekoch Okolo Slovenska som štartoval tretíkrát, ale až teraz som prvýkrát vyhral etapu. Tempo bolo od začiatku etapy veľmi svižné. Vpredu zostala päťčlenná skupina, pelotón však situáciu kontroloval. V našom tíme sme dobre poznali dojazd v Bratislave, preto sme po spojení pelotónu čakali na vhodnú chvíľu. Veľmi dobre mi pozíciu na špurt pripravil Juraj Sagan,“ povedal Kolář.

„Pre mňa je veľmi cenné, že som zvíťazil v hlavnom meste Slovenska. Myslím si, že takéto úspechy naša cyklistika veľmi potrebuje v očiach verejnosti. Víťazná etapa ma určite povzbudí aj smerom k európskym hrám v Baku. Moje sebavedomie určite vzrastie," uviedol Michael Kolář.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok