Maroš Kováč víťazom 4. etapy na Okolo Slovenska

SITA TASR
13.6.2015 17:40

Slovenský cyklista Maroš Kováč z tímu KEMO Dukla Trenčín sa stal víťazom 4. etapy cyklistických pretekov Okolo Slovenska so štartom v Žiari nad Hronom a cieľom po 201,7 km v Novom Meste nad Váhom.

Maroš Kováč víťazom 4. etapy na Okolo Slovenska
SITA/Radoslav Maťaš

Štvrtý etapový triumf

Skúsený Kováč využil v závere etapy chaos v pelotóne a do cieľa dorazil s miernym náskokom pred Talianom Danielem Cavasinom (GM Cycling Team a Poliakom Pawlom Cieslikom (obaja Whirlpool Author). Výsledky etapy ešte nie sú oficiálne, lebo časť cyklistov prišla do cieľa z nesprávneho smeru a rozhodcovia riešia etapové aj celkové poradie.

Triumf 38-ročného Kováča, jeho celkovo štvrtý etapový v histórii pretekov Okolo Slovenska, by však mal zostať v platnosti. Kováč je zároveň prvým slovenským jazdcom, ktorý získal etapové prvenstvo v 59. ročníku na týchto najväčších domácich cyklistických pretekoch.

Najviac síl mal v závere Kováč

Eetapa bola s dĺžkou 201,7 km najdlhšou v tomto ročníku pretekov Okolo Slovenska. Viedla cez 39 miest a obcí a cyklisti museli absolvovať tri rýchlostné a päť horských prémií. Etapu charakterizoval únik pätice pretekárov, v ktorej figuroval aj Slovák Patrik Tybor jazdiaci v drese tímu KEMO Dukla Trenčín. Jeho partnermi vpredu boli Francúz Alexis Guerin, Švajčiar Enea Cambianica, Ukrajinec Anatolij Pachtusov a Talian Marco D´Urbano, neskôr sa pridal Poliak Pawel Cieslik.

Skupina bola spolu až po štvrtú horskú prémiu na Repákoch (165,9 km), kde zvíťazil Tybor, ktorý potom zostal ešte chvíľu na čele, ale potom sa únik skončil. Tybor bol aktívny aj na rýchlostných prémiách. Získal 6 bonusových sekúnd, za čo sa celkovom poradí priebežne posunul z 13. na 9. miesto. V závere etapy v Žiari nad Hronom mal najviac síl slovenský cyklista Maroš Kováč.

Výsledky 4. etapy (Žiar nad Hronom - Nové Mesto nad Váhom, 201,7 km):
1. Maroš Kováč (SR) 4:58:44, 2. Daniele Cavasin (Tal.), 3. Pawel Cieslik (Poľ.), ... 15. Michael Kolář (SR), 30. Martin Mahďar (SR) všetci v rovnakom čase ako víťaz

Priebežné poradie:
1. Davide Vigano (Tal.) 17:33:43, 2. Matthias Krizek (Rak.) +13 s, 3. Cieslik +15, ... 9. Patrik Tybor (SR) +2:35, 12. Mahďar (SR) +2:40, 25. Kováč +5:32, 29. 12 +5:48

Bodovacia súťaž: 1. Vigano 29 bodov, 2. Kováč 20

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok