Kažimír vystrieda Pavlisa na stoličke ministra hospodárstva

TASR
30.4.2015 15:30

Ministerstvo hospodárstva bude po odchádzajúcom Pavlovi Pavlisovi riadiť Peter Kažimír. Potvrdila to prezidentská kancelária.

Kažimír vystrieda Pavlisa na stoličke ministra hospodárstva
TASR

"Prezident Andrej Kiska prijme abdikáciu ministra hospodárstva Pavla Pavlisa na budúci týždeň v stredu a riadením rezortu hospodárstva poverí podpredsedu vlády a ministra financií Petra Kažimíra," informoval šéf komunikačného odboru Kancelárie prezidenta Roman Krpelan.

Vedením rezortu hospodárstva bude poverený jeden z podpredsedov vlády, podpredseda vlády a minister financií Peter Kažimír alebo podpredseda vlády pre investície Ľubomír Vážny, avizoval premiér Robert Fico. Zároveň mal poslať návrh na poverenie vedením rezortu hospodárstva jedného z podpredsedov vlády prezidentovi Andrejovi Kiskovi.

Nový šéf rezortu nahradí vo funkcii Pavla Pavlisa, ktorý oznámil odstúpenie z postu 21. apríla tohto roka. Stalo sa tak po medializácii informácií o upratovacích službách v organizáciách spadajúcich pod jeho rezort, ktoré získala firma jeho švagra, a po následnom rozhovore s predsedom vlády. Pavlis bol vo funkcii ministra necelý rok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok