SNS je príveskom Roberta Fica, hovorí Šimečka. Odmietam slúžiť Bruselu, vyhlásil Danko

ta3/Soňa Búranová/Rastislav Iliev
27.8.2023 13:09

Predčasné parlamentné voľby sa blížia, boj politických strán sa začína vyostrovať. Inak to nebolo ani v nedeľu v relácii ta3 V politike. V prvom spoločnom dueli sa stretli Michal Šimečka (PS) a Andrej Danko (SNS). Zhrnuli sme to najpodstatnejšie.

Danko má liberálov v zuboch

Danko hovorí, že je pre neho dôležité, aby SNS v prvom rade chránila Slovenskú republiku. Tvrdí, že jej škodí aj prezidentka Zuzana Čaputová, ktorá "nezvláda funkciu". Je to podľa neho nebezpečné a liberáli vraj vyvolávajú vášne.

Šimečka uviedol, že PS je liberálna strana a vôbec sa za to nehanbí. "Danko stále utočí, stále chce niečo zakázať. Tá voľba, ktorá nás o päť týždňov čaká, je medzi minulosťou a medzi stranami, ktoré ponúkajú budúcnosť a ekonomický rast," skonštatoval. SNS nazval "príveskom Roberta Fica" a zmyslom jej existencie je podľa neho dodať šéfovi Smeru-SSD hlasy do koalície. Danko toto tvrdenie odmieta. "Robert Fico bol môj súper, je to skúsený politik, ale ja som Ficovi nikdy neslúžil,“ povedal. 

Sulíka, Matoviča a Kollár nazval Danko vládou bláznov a teší sa, že "odchádzajú z politiky". Povedal, že systém fungovania politických strán sa musí zlepšiť. Šimečka ho vraj nenávidí. Ten reagoval, že všetci politici útočia na Progresívne Slovensko, pretože stúpa v prieskumoch. Danko dodal aj to, že nemá rád priezliekačov kabátov. "My na rozdiel od vás chceme robiť súčasnú politiku," vyhlásil.

Vláda s Ficom

Danko dúfa, že aspoň dvaja z trojice Sulík, Matovič, Kollár sa už nedostanú od parlamentu. "Toto bolo šialené, aby sa v štáte riešili hádky Sulíka s Matovičom," uviedol. "Som predseda SNS, odmietam slúžiť Bruselu. Od smerákov som nikdy peniaze nedostával. Pre mňa je dôležité, aby SNS teraz získala silný mandát. Národná hlas musí zaznievať," dodal.

"Na Slovensku je dopyt po slušnej, odbornej, proeurópskej politike a to vás všetkých dráždi," reagoval Šimečka. Podľa neho sú strany znepokojené, že teraz je tu PS, ktoré robí veci inak. Hovorí, že členovia PS sa od Danka či Fica líšia tým, že majú skúsenosti z verejného sektora a nie z ministerských limuzín a zo straníckych fór.

SNS v predošlých voľbách volili 3 percentá ľudí. Vtedy vládla so Smerom a takú vládu si vie Danko predstaviť aj teraz. "Chcem získať najväčší mandát. Nie je ľahké s Ficom vládnuť, ale pozrite sa, kto je na politickej scéne," uviedol a narážal na vládu Igora Matoviča a Eduarda Hegera. "Pán Danko, nefňukajte," odpovedal mu Šimečka. Šéf národniarov Šimečkovi povedal, že stranu PS získal ako protekčné dieťa. 

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok