Pozrite si RADAR: Ešte len teraz sa zapotíte. Udrú pekelné horúčavy

ta3/Denis Dufala, iMeteo.sk
21.8.2023 12:23

Pondelok odštartoval veľmi teplým počasím. Teploty stúpali už v ranných hodinách. Napríklad v Bratislave už o šiestej hodine zaznamenali teplotu 23 °C. Čo nás čaká nasledujúce dni? Sledujte radar.

Podľa portálu iMeteo nás čaká mimoriadne horúci týždeň. Teploty sa majú vyšplhať vysoko nad priemer. Naďalej bude veľmi dusno a v druhej polovici týždňa sa k horúcemu počasiu pridajú aj búrky.

V pondelok bude maximálne 35 °C, pričom v poobedňajších hodinách môže teplota lokálne vystúpiť ešte vyššie. Horúce počasie nepokazí ani výdatný dážď, ojedinele sa však môžu objaviť prehánky.

Zvyšok týždňa bude horúci

Utorok výraznú zmenu v počasí neprinesie a vlna horúčav bude pokračovať. Očakávajú sa teploty okolo 35 °C, lokálne aj vyššie. Ojedinele sa objavia prehánky alebo búrky a dusno sa lokálne zmierni.

Rovnako tak bude aj v stredu a vo štvrtok s teplotami okolo 35 °C. Búrky z tepla sa môžu objaviť vo väčšom počte, avšak nebudú nebezpečné. Naďalej treba počítať s veľmi dusným počasím, takže pocit z tepla sa ešte umocní, pripomína iMeteo.

V dôsledku vysokých teplô netreba podceňovať pitný režim a primeranú ochranu pred slnkom. Ideálne je vyhnúť sa priamemu slnku od 10. hodiny doobeda do 15. hodiny poobede. Najviac ohrozené sú deti, tehotné ženy a starší ľudia.

Záver týždňa prinesie zmenu

Záver pracovného týždňa a víkend by však mohli priniesť výraznejšiu zmenu v počasí v podobe početnejších a silnejších búrok, ako avizujú súčasné predpovede. 

Ak vás zaujíma vývoj teplôt na Slovensku na celý týždeň, nájdete ho v kalendári iMeteo.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok