POČASIE: Naďalej veľmi teplo a dusno. Teploty dosiahnu 35 stupňov

SHMÚ
21.8.2023 06:57

Slovensko sa nevyhne niekoľko horúcim dňom. Pršať bude výnimočne a ojedinele bude zväčšená oblačnosť.

počasie screen
TA3

Predpoveď počasia 

Jasno až polojasno, ojedinele aj zväčšená oblačnosť. Výnimočne prehánky. Naďalej veľmi teplo a dusno. Denná teplota dosiahne 27 až 35 stupňov Celzia. Na Slovensku bude prevažne slabý vietor.

Na väčšine územia Slovenska treba v pondelok popoludní počítať s vysokými teplotami. Na západe môže teplota dosiahnuť miestami 35 stupňov Celzia. Upozorňuje na to Slovenský meteorologický ústav (SHMÚ), ktorý vydal výstrahy prvého a druhého stupňa. Informuje o tom na svojom webe.

Výstrahy

Výstrahy druhého stupňa platia pre celý Bratislavský kraj, okresy Dunajská Streda, Galanta, Senica a Skalica v Trnavskom kraji a okresy Komárno, Nové Zámky a Šaľa v Nitrianskom kraji.

Výstrahy prvého stupňa platia pre takmer celý Banskobystrický kraj, viaceré okresy Trenčianskeho a Košického kraja a niektoré okresy Trnavského a Nitrianskeho kraja. Miestami môže teplota vystúpiť na 33 až 34 stupňov Celzia.

"Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie, fyzické aktivity a tvorbu požiarov. Pravdepodobnosť
poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká,"
podotýkajú meteorológovia.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok