Mikulec i Krúpa sú spokojní s vedením polície. Šimkove vyjadrenia sú zneužívané na kampaň, myslí si Krúpa

ta3/Samuel Drozda
1.8.2023 21:09

Predvolebná kampaň je v plnom prúde a politici sa predbiehajú v tom, kto viac voličom sľúbi. Medzičasom je celkom zaujímavé sledovať volebné preferencie politických strán. Obyčajní ľudia s priateľmi by zostali pred bránami parlamentu, nehovoriac o lídroch najmä menších strán a zoskupení. Niektorí z nich už možno aj začínajú byť trochu nervózni. Hosťami relácie Téma dňa boli Roman Mikulec (OĽANO a priatelia) a Juraj Krúpa (SASKA).

trdrt_1.jpg
TA3

Reformácia zboru 

Roman Mikulec, poslanec hnutia OĽANO a priatelia, odmieta tvrdenie, že zlyhal reformovať políciu. “Policajný zbor bol denno denne zainteresovaný v jednej, druhej a ďalšej kríze a naozaj tej práce bolo veľmi veľa,“ vysvetlil. Podľa Mikulca sa veľa vecí v zbore podarilo zmeniť a začať. “Vznikla národná centrála osobitných druhov kriminality, enviromentálna kriminalita a finančné vyšetrovanie, ktoré patria do tejto centrály,“ objasnil.

“Som tieňový minister vnútra v SASKE. Som pripravený a venujem sa tejto téme,“ povedal Juraj Krúpa, poslanec za stranu SASKA o možnej ambícii na post ministra vnútra. Myslí si, že rezort vnútra bude musieť v budúcnosti fungovať inak. “Nemôže byť, aby ste z tých miliárd, ktoré tam máte, aby ste nemohli urobiť efektívnejší systém,“ skonštatoval.  “Je známe, že ešte keď som bol súčasťou kľubu OĽANO, tak už vtedy som bol kritický voči Mikulcovi,“ oznámil Krúpa.

Mikulec označil Krúpove vyjadrenia za populistické. “Hovorí o tom človek, ktorý nevie, aké tam reálne tie pomery sú,“ povedal bývalý minister vnútra.

Dôvera v políciu

Dôvera v políciu sa za tri posledné roky zvýšila z 24 percent na 40 percent. “Zlepšili sme, čo sa dalo zlepšiť,“ povedal Mikulec o stave policajného zboru. “Je to takmer dvojnásobná dôvera v policajný zbor ako tomu bolo v predchádzajúcich rokoch,“ pokračoval.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok