Mikulec i Krúpa sú spokojní s vedením polície. Šimkove vyjadrenia sú zneužívané na kampaň, myslí si Krúpa

ta3/Samuel Drozda
1.8.2023 21:09

Predvolebná kampaň je v plnom prúde a politici sa predbiehajú v tom, kto viac voličom sľúbi. Medzičasom je celkom zaujímavé sledovať volebné preferencie politických strán. Obyčajní ľudia s priateľmi by zostali pred bránami parlamentu, nehovoriac o lídroch najmä menších strán a zoskupení. Niektorí z nich už možno aj začínajú byť trochu nervózni. Hosťami relácie Téma dňa boli Roman Mikulec (OĽANO a priatelia) a Juraj Krúpa (SASKA).

trdrt_1.jpg
TA3

Podľa Krúpu sa dôvera v inštitúciu buduje roky. “Dôveru nezískate z týždňa na týždeň,“ povedal. Myslí si, že momentálna dôvera občanov v policajný zbor je nízka. “Človek si musí postupne vybudovať dôveru, že keď ja sa obrátim na tú políciu, tak tú službu, ktorú očakávam aj dostanem,“ uviedol Krúpa. Súhlasil s Mikulcom, že je potrebné investovať do infraštruktúry a digitalizácie.

Šimko a Hamran

Mikulec je spokojný s vedením polície. “My sme nemali všetky informácie o konflikte medzi vedením policajného zboru a Ivanom Šimkom,“ povedal. Krúpa túto záležitosť považuje za nešťastnú. “Je zaujímavé, že tam je toľko protirečivých vyjadrení, ktoré aj tak viedli k tomu, že Šimko sa musel porúčať z funkcie,“ uviedol Krúpa. Šimkove vyjadrenia považuje za nešťastné. (Vyjadrenia, pozn.red.) sa dali ľahko dezinterpretovať hocikým na svoju predolebnú kampaň, ako to robí Smer a OĽANO,“ uviedol Krúpa. Myslí si, že doteraz robil Štefan Hamran svoju prácu dobre. “Má moju dôveru, až na tento moment s ministrom Šimkom,“ povedal.

Celú časť relácie Téma dňa si môžete pozrieť tu:

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok