Ak bude lacný plyn z Ruska, chcem ho, vyhlásil Danko. Gröhling sa obáva, že toto je posledné slobodné leto

ta3/Soňa Búranová, Richard Dírer
30.7.2023 12:29

Na Slovensku v posledných týždňoch rezonovalo viacero tém. Medvede, začínajúci sa politický boj aj Orbánove nemiestne výroky na adresu Slovenska. O aktuálnej situácii spolu v relácii V politike diskutovali Andrej Danko (SNS) a Branislav Gröhling (SASKA).

20230730_v_politike_9.jpg
TA3

A čo voľby?

Danko zopakoval, že sa nebude hlásiť ku kombinácii vlády. Je pre neho priorita, aby "Peter Pellegrini nešiel do vlády s ľuďmi ako Sulík, Kollár a Progresívne Slovensko. Ak nám ľudia dajú dôveru, budem sa snažiť o najlepší výsledok pre SNS. Mám za sebou tri roky teroru od ľudí ako sú títo. Som zvedavý, čo budete vy robiť, keď budete chodiť po výsluchoch," uviedol predseda národniarov. Túto informáciu však ani po otázke moderátora nevysvetlil. 

"Táto vláda na nás nahádzala množstvo špiny. Už sa nedáme pošpiňovať," vyhlásil. Gröhling hovorí, že sa pozerá s obavami na to, čo príde. "Aby toto nebolo posledné slobodné leto, ktoré si budeme užívať," konštatoval. "Ak si tu vieme predstaviť vládu Smeru, SNS a Republiky, tak nás bude ťahať smerom do Ruska a nie smerom na Západ," doplnil. Preto má SASKA priority, ktoré by vraj takýmto veciam zabránili. 

"Keď dostanem dôveru 25 percent ako Matovič, tak ľudí nesklamem. Budem bojovať tak, ako Orbán za Maďarov," vyhlásil Danko. Myslí si, že SASKA nemá odbornosť. Sulík, Matovič a Kollár sú podľa neho zodpovední za to, že Slovensko nebude mať zdroje. 

Počíta však aj s tým, že SNS sa nedostane do parlamentu. Do volieb chcel ísť v silnej koalícii. "Chcel som Hlas, Smer a SNS - aby boli veľká koalícia ako napríklad Fidész. Obrátil som sa na menšie strany, ktoré akceptovali našu ponuke. Bude, ako má byť. Máme čistý štít," dodal. Myslí si, že do vlády musia prísť skúsení lídri, pretože s predstaviteľmi Hlasu a Smeru sa podľa vlastných slov dokáže rozprávať. Hovorí, že ak "bude z Ruska lacný plyn, chcem ho. Môžete sa aj postaviť na hlavu".

Gröhling sa bránil. Povedal, že Danko túži byť poslancom iba preto, aby mohol mať nejakú ochranu, pretože toto isté mal aj Robert Fico. Danko sa voči tomuto obvineniu ostro ohradil. 

Celú časť relácie V politike si môžete pozrieť nižšie. 

Strana 2 / 2
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok