Najnovší prieskum politických preferencií: Matovič mimo, Pellegrini predbehol PS

ta3
28.7.2023 19:06

V prípade, že by sa voľby konali v najbližších dňoch, stále by mal k víťazstvu najbližšie Smer. Za ním sa doťahuje Hlas-SD a vysokú trojicu by zakončilo Progresívne Slovensko. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu agentúry Focus pre Markízu.

Do parlamentných volieb zostáva 64 dní. Najnovší prieskum preferencií politických subjektov, ktorý vyhotovila agentúra Focus pre TV Markíza, značí pravdepodobný priebeh volieb koncom septembra. Ak by sa volilo v najbližších dňoch, vyhral by Smer-SSD (18,1 %), tesne za ním by stál Hlas-SD (16 %). Nasledovalo by Šimečkovo Progresívne Slovensko (14,3 %), za nim Uhríkova Republika (8,7).

  • O kreslá v NR SR by podľa dnešného prieskumu museli bojovať Oľano (6,2 %, Matovič potrebuje 7 %), Aliancia (4 %), Demokrati (3,8 %) a ĽSNS (2,3 %).

Na hranici zvoliteľnosti balansuje Richard Sulík (SASKA) a Andrej Danko (SNS).

Od júnového prieskumu preferencií v podaní agentúry Focus si polepšili Progresívne Slovensko o necelé jedno percento. Oľano sa slimačím tempom približuje k hranici zvoliteľnosti (pozn. red. posunuli sa vyššie rovnako ako SASKA, Demokrati a ĽSNS o 0,2 %). Nakoniec si polepšila Aliancia o 0,1 %. Ostatné strany stratili desatiny percent (pozn. red. najviac bolo odpočítané Smeru, o 0,9 %)

Prieskum bol realizovaný na vzorke 1024 respondentov v časovom rozhraní 21. až 26. júla.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok