Ministerstvo obrany myslí na vojnových veteránov. K dispozícii sú pre nich terénni pracovníci

ta3 TASR
27.7.2023 12:14

Vojnoví veteráni sa môžu obrátiť na terénnych pracovníkov. V rámci nového projektu Ministerstva obrany (MO) SR sú k dispozícii vo všetkých krajoch Slovenska. Cieľom je zlepšiť starostlivosť o vojnových veteránov. Informovala o tom hovorkyňa rezortu obrany Mária Precner.

Ministerstvo obrany myslí na vojnových veteránov. K dispozícii sú pre nich terénni pracovníci
TASR/ Martin Baumann

"Súčasťou úloh terénnych pracovníkov je udržiavanie telefonického a osobného kontaktu s vojnovými veteránmi, poskytovanie poradenskej činnosti v sociálnej, zdravotnej a spoločenskej oblasti, zisťovanie potrieb a možností pomoci a v prípade záujmu aj sprevádzanie na spomienkové a pietne aktivity Ministerstva obrany SR a Ozbrojených síl SR," načrtla hovorkyňa.

Projekt je zameraný na starostlivosť o vojnových veteránov vo vekovej kategórii nad 65 rokov. "Tento projekt vnímam ako podanie pomocnej ruky tým, ktorí sa obetovali v službe našej vlasti. Chceme, aby vojnoví veteráni vedeli, že si hlboko vážime, čo pre nás všetkých urobili, že aj po konci vojenskej kariéry sú súčasťou vojenskej rodiny a že na nich nezabúdame," uviedol generálny riaditeľ sekcie ľudských zdrojov MO SR Martin Jakál.

Ako priblížil rezort, medzi veteránmi sú dve skupiny - veteráni, ktorí sa zúčastnili na národnom boji za oslobodenie počas druhej svetovej vojny, a novodobí vojnoví veteráni, ktorí pôsobili v zahraničných vojenských operáciách alebo mierových pozorovateľských misiách.

Kontaktné údaje terénnych pracovníkov sú dostupné na webe ministerstva https://www.mosr.sk/projekt-terenni-pracovnici/.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok