Najväčšie prekvapenie Wimbledonu Eubanks. Dôveru mu dodali tri elitné tenistky

ta3/Patrik Mindžák/BBC/CNN
13.7.2023 18:00

Až donedávna tenisová verejnosť príliš nevnímala Christophera Eubanksa. Trávnatý povrch neobľuboval. Zaznamenal však prekvapivé víťazstvo na turnaji v Španielsku a zlepšujúce výkony podával aj na Wimbledone. Až do štvrťfinálového súboja proti Daniilovi Medvedevovi ťahal deväťzápasovú víťaznú šnúru. Čo mu tak rapídne zlepšilo výsledky na tráve? Aký príbeh napísal na posvätnej londýnskej tráve?

Najväčšie prekvapenie Wimbledonu Eubanks. Dôveru mu dodali tri elitné tenistky
Twitter/Christopher Eubanks

Ukázal sa až neskôr

K tenisu ho priviedol otec, baptistický kazateľ. Do rúk mu vložil raketu a povedal, že sa cíti šťastne, že vyrastal v meste so silným tenisovým rodokmeňom, priblížila BBC.

Ako mládežník reprezentoval svoju univerzitu Georgia Tech Yellow Jackets. Dvakrát ho dokonca vymenovali za hráča roka. Darilo sa mu, rok 2013 ukončil s bilanciou 48 výhier a len šesť prehier. O dva roky neskôr zažil debut na profesionálnej úrovni, nebol však úspešný. Nasledujúci rok si účasť na ATP turnaji zopakoval, ale až ďalší rok sa úplne dostal na profesionálny okruh.

Avšak až doteraz nikdy nebol v najlepšej stovke rebríčka. Rok 2023 je pre neho prelomový - a to v čase, keď mu pri mene svieti číslovka 27. Lepšie však neskoro ako nikdy, hovorí sa. A to môže byť aj Eubanksovým mottom.

Porazil kvalitných tenistov

Až v apríli tohto roka sa dostal premiérovo do najlepšej stovky, konkrétne na 85. miesto. Prakticky až koncom júna, po skončení trávnatého turnaja na Malorke, vystúpil tak vysoko - na 43. pozíciu. A polepší si aj tentokrát.

Piatich súperov zdolal v Španielsku, štyroch v Londýne. Jubilejná desiata výhra však neprišla. Nad sily mu už bola svetová trojka Medvedev. Napriek tomu v tejto šnúre zdolal hráčov ako Adrian Mannarino, Cameron Norrie či Stefanos Tsitsipas.

Tráva sa možno stane najobľúbenejším povrchom tohto Američana. Pred triumfom na Malorke odohral tri turnaje na tráve, avšak postúpil nanajvýš do druhého kola. Treba však dodať, že hrával aj kvalifikácie na dané podujatia. Potom však prišla rozprávková zmena.

Článok pokračuje na ďalšej strane
Strana 1 / 2 Ďalšia strana
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok