Vražda v Dubnici: Polícia urobila všetko, čo sa dalo, tvrdí Hamran. Od Kaliňáka chce ospravedlnenie

ta3
4.7.2023 12:09

K medializovanému prípadu úkladnej vraždy v Dubnici nad Váhom sa vyjadrilo Prezídium policajného zboru. Policajný prezident Štefan Hamran uviedol, že postup polície v tomto prípade preverujú. Podotkol, že komentovanie tohto prípadu politikmi je nevhodné.

Na začiatku tlačovej besedy prezídium policajného zboru vyjadrilo úprimnú sústrasť všetkým pozostalým obete. "Nesmierne nás mrzí, ak sa k takýmto citlivým kauzám predčasne vyjadruje," uviedol Hamran.

Niektorí politici to podľa neho nevydržali a cítia potrebu vyjadrovať sa a komentovať postupy polície, poprípade spochybňovať ich prácu. "Nemajú k dispozícii ani len čiastkové informácie. Nerobí to nič iné, iba vnáša neistotu do našej spoločnosti," povedal Hamran. Ďalej dodáva, že "spochybňovanie postupov polície zo strany politikov je nezodpovedné a zbytočne to narúša dôveru občanov, na ktorej pracuje súčasné vedenie a každý slušný policajt."

Ospravedlnenie od Kaliňáka

Hamran žiada od bývalého ministra vnútra Roberta Kaliňáka ospravedlnenie, pretože v relácii ta3 V Politike konštatoval, že "policajný prezident Štefan Hamran sa vysmial tej obeti a považoval ju za paranoidnú".

Súčasné vedenie policajného zboru nemá problém s konštruktívnou kritikou. Nikdy sa jej nebálo a postavilo sa jej čelom. "Čo nám bytostne prekáža je, ak sú podsunuté širokej verejnosti lži, klamstvá a dezinformácie. Ak sa nájde čoraz viac nezodpovedných politikov, tak sa môže stať, že občania nebudú mať záujem pracovať v služobnom pomere príslušníka policajného zboru," zdôrazňuje Hamran. 

Aj polícia robí chyby

"Nikdy sme netvrdili, že polícia je neomylná. V našich radoch nie sú všetci profesionáli. Dokážeme sa ospravedlniť, narozdiel od Kaliňáka alebo bývalého policajného prezidenta Tibora Gašpara," hovorí prezident policajného zboru. Ďalej podotkol, že sa dokonca ospravedlnil napríklad aj rodičom Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej za to, že polícia zlyhala a nebola schopná poskytnúť novinárovi ochranu.

Čo by mala vedieť verejnosť o prípade si môžete pozrieť v celej tlačovej besede nižšie:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok