Dalo sa predísť vražde ženy v Dubnici? Sestra obete vyčíta polícii zľahčovanie prípadu

ta3 TASR Facebook/Kristína Michaličková
2.7.2023 22:19

Vo štvrtok (29. júna) došlo v záhradkárskej oblasti Lieskovec v Dubnici nad Váhom k vražde. Polícia našla mŕtvu ženu, ktorá podľahla zraneniam spôsobeným mačetou. Zadržala podozrivého a v sobotu ho vzala do väzby. K nešťastiu však nemuselo dôjsť, naznačuje sestra obete.

Rezort vnútra reaguje na zvýšenú nelegálnu migráciu. V Kútoch buduje stanové mestečko
Facebook/Ministerstvo vnútra SR

Kristína Michaličková, sestra obete, vyčíta polícii nečinnosť, zľahčovanie problému aj nedbalosť. "Príslušníci polície problém dlhodobo zľahčovali. Zo strany polície tu ide o nedbalosť, o hrubé porušenie našich práv," napísala v statuse na Facebooku.

"Je to ako z filmu"

 "Prepáčte, ale to je ako z filmu," okomentovali policajti na výsluchu informáciu, že jej sestru prenasleduje chorobne zamilovaný muž. Aj po naliehaní, aby polícia konala, dostali negatívnu odpoveď. "Po opakovaných výsluchoch a návštevách polície, keď sme ich urgovali, že nekonajú, nám bolo povedané, že sestra nie je pani prezidentka, aby ju ochraňovali."

Možné pochybenie orgánov preveruje aj generálna prokuratúra. Kontrolu v súvislosti s vraždou nariadil aj policajný prezident Štefan Hamran. Z dostupných podkladov podľa stanoviska Prezídia Policajného zboru vyplýva, že nenastalo pochybenie zo strany príslušníkov polície.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok